Με τις ευχές τού σεβαστού γέροντος μου Αρχιμανδρίτου Χριστοδούλου τού και Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, και με τις ευλογίες τού σεμνού και σεπτού προκαθημένου της κατά Μπουρούντι, Ρουάντα και Ανατολικού Κονγκό Εκκλησίας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ιννοκεντίου, επισκέφθηκα το 2014, αλλά και κατ' αυτές τις ήμερες την ανωτέρω τοπική Εκκλησία τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Τότε, ήγουν, το 2014, υπεσχεθην στον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ιννοκέντιο, να επιστρέψω κομίζων χρήματα, ούτως ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες αποπερατώσεως τού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, τον οποίο κάποιοι ευλαβείς θεσσαλονικείς θεμελίωσαν και ανήγειραν, όταν την ανωτέρω τοπική Εκκλησία διαποίμανε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σάββας. Ένας εργολάβος μάς είπε ότι με 5.000 €, δύναται να τσιμεντοστρωθή το δάπεδο του Ιερού Ναού, όστις ευρίσκεται στην συνοικία Τσαράμα της πρωτευούσης Μπουζουμπούρα τού Μπουρούντι. Όμως, ο εμφύλιος τού 2015 στο Μπουρούντι, και η οικονομική κρίση της Ελλάδος, έγιναν οι αιτίες, ούτως ώστε να επισκεφτώ φέτος το Μπουρούντι. Η αναχώρησις μου θα γινόταν, ήτοι, έγινε στις 28 Ιουλίου. Είχα στις αποσκευές μου 8.000 €, διότι τα υλικά αυξήθηκαν, και λίγες ήμερες πριν ήμουν στην Αθήνα, όπου ο Άγιος Δημήτριος έκαμε το εξής θαύμα: Συνάντησα ένα γνωστόν μου ιερομόναχο, όστις είναι εφημέριος σε κάποια παραθαλάσσια ενορία της Αττικής, και με προσκάλεσε να συλλειτουργήσω μαζί του, την Κυριακή 24 Ιουλίου. .....Πράγματι πήγα... ....Στο τέλος της θειας Λειτουργίας εν λόγω ιερομόναχος, είπε δυο λόγια για την ταπεινότητα μου στο εκκλησίασμα... Δηλαδή, είπε ότι θα μεταβώ στο Μπουρούντι.... Ένα άτομο, το οποίο θέλει την ανωνυμία του, με πλησίασε, μετά το πέρας της θειας Λειτουργίας, και μου έδωσε 10.000 € για τον Ιερό Ναό τού Αγίου Δημητρίου.

Το θαύμα, αγαπητέ αναγνωστα, δεν είναι το ανωτέρω ποσό εν μέσω κρίσεως, αλλά για την ελαχιστότητα μου το θαύμα είναι στο πως συνηντήθημεν. Στον ανωτέρω Ιερό Ναό μετέβην, όπως προαναφέρω κατόπιν προσκλήσεως τού γνωστού μου ιερομονάχου. Το άτομο που μού έδωσε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, το έφερε με τον εξής θαυμαστό τρόπο ο Άγιος Δημήτριος, στον εν λόγω Ιερό Ναό. Το συγκεκριμένο άτομο διαμένει στην Αθήνα και κατόπιν ιατρικής προτροπής έπρεπε να κάνει μερικά θαλάσσια λουτρά. Την εν λόγω Κυριακή, πήγε πρωί-πρωί στην θάλασσα, διότι ήθελε να επιστρέψει να λειτουργηθεί στην ενορία του. Όμως μέσα στην θάλασσα τού συνέβη ένα ατύχημα, και επεσκέφθη ένα κοντινό ιατρείο. Κατόπιν τούτου, επειδή δεν προλάβαινε να επιστρέψει στην ενορία του, εισήλθε στον πρώτο Ιερά Ναό που συνάντησε, ήγουν, εισήλθε στον Ιερό Ναό που λειτουργούσα. Το δεύτερο θαύμα τού Αγίου Δημητρίου, έγινε εντός τού Ιερού Ναού Του στο Μπουρούντι. Ένας εργάτης έπεσε από ύψους 3,5μετρων, και δεν έπαθε τίποτε.

Το δε, τρίτο θαύμα τού Αγίου μας, έγινε χθες βραδύ. Ήθελα να στείλω το παρόν κείμενο στην "ΡΟΜΦΑΙΑ", αλλά δεν γνώριζα τον τρόπο, λόγω όχι των πολλών μου γνώσεων στα ηλεκτρονικά. Χθες, όμως διάβασα μια ανακοίνωση που ανήρτησε η "ΡΟΜΦΑΙΑ", οι όπου εκεί μέσα έβαλαν το τηλέφωνό τους. Κατόπιν, τούτου, έστειλα το παρόν κείμενο στην "ΡΟΜΦΑΙΑ" με μήνυμα προς δόξαν Θεού για να δημοσιευτεί την ημέρα της εορτής τού Αγίου Δημητρίου.

Επανέρχομαι! Με τα χρήματα που μού έδωσε το ανωτέρω άτομο, κατασκευάσαμε το τέμπλο με τούβλα, μαρμάρινη Αγία Τράπεζα, Σύνθρονο εντός τού Ιερού Βήματος, τον χώρο της Προσκομιδής, το χωνευτήριο, δυο εκ τσιμέντου τραπέζια ένθεν και ένθεν της Αγίας Τραπέζης. Βάλαμε νερό στο Ιερό Βήμα. Στενέψαμε πέντε θύρες τού Ιερού Ναού (η κεντρική θύρα ήταν διαμέτρου 3+80 μετρ . την κάναμε 2+20μετρα), ανοίξαμε δυο θύρες στην νότια και βόρεια πλευρά τού Ιερού Ναού. Μεταφέραμε την θύρα του Ιερού Βήματος, κλείσαμε μια άλλη διότι εφάπτονταν του τέμπλο. Δημιουργήσαμε σκαλοπάτια προ της εισόδου τού Ιερού Ναού, και τσιμεντοστρώσαμε το προ των ανωτέρω σκαλοπατιών χώρο. Κατασκευάσαμε, πέριξ τού Ιερού Ναού ένα διάζωμα (το οποίο συν τοις άλλοις θα χρησιμεύει και για την λιτανεία κατά την ημέρα των εγκαινίων). Επιπλέον, κατασκευάσαμε δυο "ράμπες" για να εισέρχονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες στον Ιερό Ναό, και τέλος, κλείσαμε τις τρύπες που είχαν ξεχάσει να κλείσουν το οικοδομικό συνεργείο που έκτισε τον εν λόγω Ιερό Ναό, οι οποίες ήταν επί των τοιχών τού Ιερού Ναού (μια εργασία δύσκολη, την οποία έκαμε ο 24χρονος νεοφώτιστος Ευάρεστος). Σήμερα, λόγω λήξεως της βίζας, είμαι καθοδόν προς την Ελλάδα, αλλά ο νους μου είναι στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τού Αγίου Δημητρίου, όστις, δεν έχει θύρες, τζάμια, καμπάνα, εικόνες για το τέμπλο, λειτουργικά είδη, καρέκλες, ψαλτήρια, δεσποτικό θρόνο, προσκυνητάρια κ.α. Εάν κάποιος θέλει να βοηθήσει, δύναται να επικοινωνήσει με την ταπεινότητα μου στο τηλέφωνο 6942.280.900 και 6978.378.379. Προς ενημέρωση αναφέρω το κόστος των εκ σιδήρου θυρών. Οι μονές κοστίζουν 500 €, ενώ οι δίπλες 1000 €. Πολυσέβαστοι Αρχιερείς, σεβάσμιοι Συμπρεσβύτεροι, ευλαβέστατοι Διάκονοι, σεβαστή χορεία των μοναχών, και αγαπητοί Χριστιανοί συγχωρέστε με, και προσευχηθείτε υπέρ εμού.

Μετά πολλών ευχών προς τούς κοσμικούς, και ασπαζόμενος την δεξιάν απάντων των κληρικών.

Ο ελάχιστος εν ιερομοναχοις, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Αρχιμανδρίτης

(http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/11172-to-th...)