Ιστολόγια

Δελτίου Τύπου- Δωροέκθεση

Στον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο "ΠΟΡΕΊΑ ΑΓΆΠΗΣ" (Ηπείρου 79-83, πλησίον ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΝΙΚΟΛΆΟΥ, παραπλεύρως του Συλλόγου Πολυτέκνων), πραγματοποιείται η ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗ των Χριστουγέννων,από Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έως καί 9 Δεκεμβρίου 2023, για την ενίσχυση της ΟΡΘΟΔΌΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΉΣ, στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ώρες λειτουργίας:
Από Δευτέρα έως Παρασκευή 11,00 έως 14,00 και απόγευμα 17,30 έως 21,00.
Το Σάββατο μόνο πρωϊ (11. 00 έως 14.00).

Συνέχεια......

Δελτίο Τύπου

Με αρτοκλασία καί τό καθιερωμένο μνημόσυνο - για την ανάπαυση των κεκοιμημένων Ορθοδόξων Ιεραποστόλων στην Αφρική καί τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς καί τών θανόντων μελών, δωρητών και συνεργατών της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ , γιορτάστηκε την Κυριακή, (12 Νοεμβρίου 2023) η μνήμη του ΑΓΊΟΥ ΙΩΆΝΝΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΉΜΟΝΟΣ προστάτου του ΟΡΘΟΔΌΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ"
Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον ι.ν. Αγιου Νικολάου, πόλεως Λαρίσης.

Συνέχεια......

Αιωνία η Μνήμη

Απρόσμενη η είδηση του θανάτου του Καθηγητού Ιατρικής του ΑΠΘ Σταύρου Μπαλογιάννη.
Ως Πανεπιστημακος ΔΆΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Επιστήμων Ιατρός (Νευρολόγος) είναι γνωστός στην ευρύτερη Πανεπιστημιακή και Ιατρική Κοινότητα ΔΙΕΘΝΏΣ.Γνωστό το πλούσιο Βιογραφικό του, καθώς καί τό όλο Επιστημονικό και Ερευνητικό του έργο.
Γνωστό και το συγγραφικό του έργο ,το ποιητικό το ΟΡΘΌΔΟΞΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΌ ΈΡΓΟ (Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής).
Κατείχε, επίσης,Διδακτορικό τίτλο - και θέση Καθηγητού - ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΉΣ του ΑΠΘ,κάτι σπάνιο γιά Πανεπιστημιακούς Καθηγητές ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΏΝ.

Συνέχεια......

Πρόσκληση

Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ τιμά τον προστάτη της Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα 12 Νοεμβρίου στον ΆΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ.
 
Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος,Πατριάρχου Αλεξανδρείας την Παρασκευή (12 Νοεμβρίου) και ο τοπικός Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ τιμά τον προστάτη Άγιό της, με Θεία λειτουργία, αρτοκλασία και ιερό μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους Ιεραποστόλους, δωρητές και μέλη του Συλλόγου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, πόλεως Λαρίσης .

Συνέχεια......

Ευχαριστίες

Ευχαριστίες πολλές σε ΌΛΟΥΣ τους αδελφούς και Πατέρες (μέλη, δωρητές, συνεργάτες και φίλους της Ορθοδόξου Ιεραποστολής ),οι οποίοι με χαρά καί προθυμία ΑΝΤΑΠΟΚΡΊΘΗΚΑΝ στην πρόσκληση της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ, για προώθηση εφοδίων με Container στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκα / Kongo
(Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Μελέτιος, αδελφός της Ι.Μ.Γρηγορίου Αγίου Όρους ,έχοντας την καταγωγή του από Μ. Μοναστήρι Λαρίσης).

Συνέχεια......

Στην Πορεία Αγάπης ο σεβασμιώτατος Καμπάλς και Ουγκάντας Ιερώνυμος

Φιλοξενούμενος της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ, ο Μητροπολίτης Καμπάλας Uganda κ. Ιερώνυμος, βρέθηκε σήμερα (25 Οκτ.2023) στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου , στην Λάρισα.
Ο Σεβασμιώτατος , επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο ,από τον οποίον  και έλαβε την ευλογία  να χοροστατήσει  στον Μ. Εσπερινό της εορτής του Αγίου Δημητρίου ,στον φερώνυμο ι. ν. της Ν. Σμύρνης (πόλεως Λαρίσης).

Συνέχεια......

Δελτίου Τύπου

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και την  πλήρη ευαρέσκειά μας σε΄ΟΛΟΥΣ τους Δωρητές, μέλη, φίλους και εθελοντές του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ",που εδρεύει στην Λάρισα (Ηπείρου 79-83, Τ.Κ 412 22.Τηλ.2410 610319) για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της παροχής οποιασδήποτε βοήθειας προς τους Πλημμυροπαθείς του Θεσσαλικού κάμπου.

Συνέχεια......

Έναρξη Κατηχητικών μαθημάτων στην Πορεία Αγάπης

Αγιασμός ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ ΑΓΆΠΗΣ (ΛΆΡΙΣΑ -Ηπείρου 79-83),την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ., γιά την έναρξη των κύκλων μαθητείας Αγίας Γραφής, ανδρών καί γυναικών,της νέας κατηχητικής περιόδου 2023/2024.
Μετά τον αγιασμό θα ακολουθήσει το πρώτο μάθημα του κύκλου των Κυριών από την Κυκλάρχισσα κ.Μαρια Ζαχαράκη - Γκίνη.
Ο Κύκλος των ανδρών κάθε Πέμπτη και ώρα 6 μ.μ. στον ίδιο χώρο , από τον Κυκλάρχη κ.Δημ. Βλαχοστέργιο

Εκ της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ

Συνέχεια......

Ανακοίνωση- Ενημέρωση

Ενημερώνουμε τα μέλη, εθελοντές, φίλους καί συνεργάτες της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ, για την συγκέντρωση απαραιτήτων εφοδίων- πρός αποστολήν με Container - στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας Congó (Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ.Μελέτιος).
Οι  Δωρητές καί φίλοι της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΉΣ μπορούν να προσκομίσουν (Γραφείο μας, Ηπείρου 79-83) τα παρακάτω είδη:
Κερί καθαρό, καρβουνάκια, νάμα για Θεία Λειτουργία, θυμίαμα, άμφια και εκκλησιαστικά σκεύη.
Επίσης:   

Συνέχεια......

Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας σε συνοικία της Λάρισας

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον ι.ν Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας, κατά μήκος του αναχώματος του Πηνειού στην συνοικία ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Ταμπάκικα).
Στην Λιτανεία προπορεύετο η θαυματουργή Εικών της Παναγίας μας , που βρέθηκε θαυματουργικά σε βαθύ πηγάδι στα "Ταμπάκικα", από το οποίο και ΣΉΜΕΡΑ ΑΝΑΒΛΎΖΕΙ ύδωρ (Αγίασμα). Ακολουθούσε η εικόνα της εορτάζουσας ΣΗΜΕΡΑ Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, λείψανο του Αγίου Παρθενίου, ο κλήρος καί πλήθος πιστού Λαού του Θεού.

Συνέχεια......

Σελίδες

Εγγραφή στο Ιστολόγιo