Blog

Πρόσκληση προς όλα τα Μέλη

Σας προσκαλούμε στη Γενική Συνέλευση των μελών (Εκλογοαπολογιστική) του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί την 22α Φεβρουαρίου 2024,ημέρα Πέμπτη και ώρα 18,00 στην αίθουσα Διαλέξεων-Εκδηλώσεων του Συλλόγου μας (Ηπείρου 79-83 Λάρισα), σύμφωνα με τα άρθρα 6 (παρ.5, 6) και 7 του ισχύοντος καταστατικού, σε συνδ.με υπ` αριθ` 5/30-11-2023 και 6/31-12-2023 Αποφάσεις του Δ.Σ.,  με θέματα ημερήσιας διάταξης: [Έγκριση Διοικ. και οικον. απολογισμού, παρουσίαση Έκθεσης Ε.Ε.-Προτάσεις μελών-Συζήτηση-Αποφάσεις.

Συνέχεια......

Ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε ότι, την προσεχή Παρασκευή (2 Φεβρουαρίου 2024,ώρα 7  μ.μ., ) διοργανώνεται " βραδιά ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΉΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ -Τσάϊ ", στη Λέσχη Φρουράς ΛΆΡΙΣΑΣ (Κεντρική Πλατεία,για ενίσχυση της Ιεράς Επισκοπής Bukoba και Δυτ.Τανζανίας
Κι εμείς θα είμαστε εκεί. Σας περιμένουμε καί θα χαρούμε να είμαστε συνδαιτυμόνες σε μία τέτοια εκδήλωση με ιεραποστολικό σκοπό και περιεχόμενο.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ι.Μ.Λαρισης καί Τυρνάβου.
Για την Ιεραποστολή - καί τό έργο του εκεί - θα ομιλήσει ο Επίσκοπος Βukoba π.Χρυσοστομος Μαϊδώνης 
Εκ της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ

Συνέχεια......

Πολυτέκνοι και Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Λάρισας: «Όχι στη θεσμοθέτηση γάμου ομοφύλων»

Η προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την αναγνώριση του «γάμου» των ομόφυλων ζευγαριών έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και εύλογους προβληματισμούς στην ελληνική κοινωνία, καθώς καθίσταται πασιφανές,  ακόμη και στον πλέον καλοπροαίρετο, ότι η προβαλλόμενη στόχευσή του στην αποκατάσταση δήθεν ζητημάτων ισότητας στο γάμο είναι ξεκάθαρα προσχηματική. Στην πραγματικότητα ανοίγει κερκόπορτες που θα οδηγήσουν με βεβαιότητα στην ισοπέδωση του ιερού και ευλογημένου θεσμού της οικογένειας και στην περαιτέρω αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού.

Συνέχεια......

Ευχαριστίες

Ευχαριστίες πολλές σε ΌΛΟΥΣ τους αδελφούς και Πατέρες (μέλη, δωρητές, συνεργάτες και φίλους της Ορθοδόξου Ιεραποστολής ),οι οποίοι με χαρά καί προθυμία ΑΝΤΑΠΟΚΡΊΘΗΚΑΝ στην πρόσκληση της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ, για προώθηση εφοδίων με Container στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκα / Kongo
(Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Μελέτιος, αδελφός της Ι.Μ.Γρηγορίου Αγίου Όρους ,έχοντας την καταγωγή του από Μ. Μοναστήρι Λαρίσης).

Συνέχεια......

Στην Πορεία Αγάπης ο σεβασμιώτατος Καμπάλς και Ουγκάντας Ιερώνυμος

Φιλοξενούμενος της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ, ο Μητροπολίτης Καμπάλας Uganda κ. Ιερώνυμος, βρέθηκε σήμερα (25 Οκτ.2023) στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου , στην Λάρισα.
Ο Σεβασμιώτατος , επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο ,από τον οποίον  και έλαβε την ευλογία  να χοροστατήσει  στον Μ. Εσπερινό της εορτής του Αγίου Δημητρίου ,στον φερώνυμο ι. ν. της Ν. Σμύρνης (πόλεως Λαρίσης).

Συνέχεια......

Ανακοίνωση- Ενημέρωση

Ενημερώνουμε τα μέλη, εθελοντές, φίλους καί συνεργάτες της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ, για την συγκέντρωση απαραιτήτων εφοδίων- πρός αποστολήν με Container - στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας Congó (Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ.Μελέτιος).
Οι  Δωρητές καί φίλοι της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΉΣ μπορούν να προσκομίσουν (Γραφείο μας, Ηπείρου 79-83) τα παρακάτω είδη:
Κερί καθαρό, καρβουνάκια, νάμα για Θεία Λειτουργία, θυμίαμα, άμφια και εκκλησιαστικά σκεύη.
Επίσης:   

Συνέχεια......

Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας σε συνοικία της Λάρισας

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον ι.ν Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας, κατά μήκος του αναχώματος του Πηνειού στην συνοικία ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Ταμπάκικα).
Στην Λιτανεία προπορεύετο η θαυματουργή Εικών της Παναγίας μας , που βρέθηκε θαυματουργικά σε βαθύ πηγάδι στα "Ταμπάκικα", από το οποίο και ΣΉΜΕΡΑ ΑΝΑΒΛΎΖΕΙ ύδωρ (Αγίασμα). Ακολουθούσε η εικόνα της εορτάζουσας ΣΗΜΕΡΑ Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, λείψανο του Αγίου Παρθενίου, ο κλήρος καί πλήθος πιστού Λαού του Θεού.

Συνέχεια......

Ανακοίνωση

Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ, ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος της; πόλης μας (Ηπείρου 79-83, πλησίον Αγίου Νικολάου-Τηλ2410 610319, ώρες Γραφείου 10-13,30, πλην Κυριακής), απευθύνει έκκληση στα Μέλη του να προσκομίσουν, το συντομότερο δυνατό απαραίτητα  είδη (κλινοστρωμνής ρουχισμού καινούργια, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής), στον Σύλλογο προκειμένου προωθηθούν στους  έχοντες  άμεση ανάγκη πληγέντες από την πλημμύρα συμπολίτες μας.

Συνέχεια......

Επιστολή Θεοφιλεστάτου Σιλβέστρου προς την Πορεία Αγάπης

Ο Επίσκοπος Jijia  και Uganda  κ.Σίλβεστρος, απέστειλε την παρακάτω ΕΠΙΣΤΟΛΉ στον Σύλλογό μας "ΠΟΡΕΊΑ ΑΓΆΠΗΣ",που εδρεύει στην Λάρισα, ευχαριστώντας τους Δωρητές της που βοήθησαν στην ανέγερση Σχολείου Σ' Βαθμίδας στην Επισκοπική του Περιφέρεια στην UGANDA της Κεντρικής ΑΦΡΙΚΉΣ.
ΔΕΊΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, που δείχνει την ευγνωμοσύνη του Επισκόπου καί του Ποιμνίου του (νεοφώτιστων Αφρικανών ) στους Κτήτορες Δωρητές της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ, για την έμπρακτη καί ανιδιοτελή, φιλάνθρωπη και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΑΓΆΠΗ τους:

Συνέχεια......

Επέστρεψε η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ  από τα Μοναστήρια της Βέροιας

Προσκυνηματική εκδρομή στα Μοναστήρια του ν.Ημαθίας, μετά την λήξη των Κατηχητικών του Συνάξεων (Κύκλοι μαθητείας Αγίας Γραφής ανδρών και γυναικών) , πραγματοποίησε ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ, που εδρεύει στην πόλη μας (Ηπείρου 79-83, πλησίον του Αγίου Νικολάου),χθες Κυριακή των Αγίων Πάντων (11 Ιουνίου).

Συνέχεια......

Σελίδες