Blog

Ανακοίνωση

Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ, κατόπιν επιθυμίας πολλών μελών της, θα πραγματοποιήσει την πρώτη (μετά  τους περιορισμούς λόγω πανδημίας),εκδρομή της το Σάββατο (4-6-2022) στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (Αρναία Χαλκιδικής).
Ώρα αναχώρησης από τα Γυμνάσια (Ανθ. Γαζή και Ηπείρου) 06,00 πρωϊνή.
Άφιξη στην Ιερά Μονή περίπου 9,30 πρωϊνή. Ιερά Παράκληση και ομιλία από την Γερόντισσα και κέρασμα στο αρχονταρίκι.
Μεσημεριανό γεύμα (ατομικό ή ομαδικό) σε κάποια Ταβέρνα της περιοχής.
 

Συνέχεια......

Η Πορεία Αγάπης αποχαιρετά τον π. Ερμόλαο Ιατρού

Η Πορεία Αγάπης αποχαιρετά τον π. Ερμόλαο (Ιερέα και εκπαιδευτικό), ο οποίος έζησε στην Αφρική μετά της πρεσβυτέρας του και των τεσσάρων τέκνων του (εκ των οποίων τρία ανήλικα), ο οποίος εργαζόταν νυχθημερόν, και ο οποίος έφυγε από τη ζωή από καρδιακό επεισόδιο, αποχαιρετά η «Πορεία Αγάπης». Μάλιστα το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μερίμνησε για τη μεταφορά της σορού του στην πατρίδα του, τη Μυτιλήνη.

Συνέχεια......

Ευχαριστίες στους «ιεραπόστολους των μετόπισθεν»

Η «Πορεία Αγάπης», ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος, που εδρεύει στη Λάρισα (Ηπείρου 79-83, πλησίον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου), ευχαριστεί για τις δωρεές, σε χρήματα και διαφόρων αναγκαίων για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή ειδών, όλους του δωρητές της, επώνυμους και ανώνυμους.

Συνέχεια......

Γενική Συνέλευση ¨Πορείας Αγάπης¨  της 26ης Φεβρουαρίου 2022

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων και κατηχητικών συνάξεων της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ( Ηπείρου 79-83),πραγματοποιήθηκε η ετήσια (απολογιστική) Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
Κατ` αυτήν, παρουσιάσθηκε ο Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του έτους 2021, από τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Συλλόγου (κ.Ματθαίο Σολοβό) αντίστοιχα και εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα παρόντα και οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του.

Συνέχεια......

Δελτίου Τύπου- Ανακοίνωση

Το Σάββατο ( 19 Φεβρουαρίου 2022) και ώρα 11,00 πραγματοποιείται η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ" (Ηπείρου 79-83),με θέματα ημερήσιας δ/ξης: Διοικητικός-Οικονομικός απολογισμός, Έγκριση Έκθεσης ΕΕ, Ενημέρωση Μελών-Προτάσεις.

Συνέχεια......

Χειροτονήθηκε ο ΝΕΟΣ Μητροπολίτης Κανάγκα (Congo)

Χειροτονήθηκε ο ΝΕΟΣ Μητροπολίτης Κανάγκα (Congo) κ.Χαρίτων.
Αφρικανός από την Κανάγκα, πνευματικό τέκνο του μακαριστού πρ. Κεντρώας Αφρικής (και Μητροπολίτου Πενταπόλεως) κυρού Ιγνατίου (Μαδενλίδη),που έλαβε το όνομα του Μεγάλου Ιεραποστόλου π. Χαρίτωνος (Πνευματικάκις).
Γνώριμος στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ και ευχόμεθα "Έτη πολλά και ευλογημένα, γόνιμα και καρποφόρα "στην Αρχιερατική του Διακονίαν, προς δόξαν του Αγίου Θεού".
Το βιογραφικό του ΝΕΟΥ Μητροπολίτου κ.Χαρίτωνος:

Συνέχεια......

Νέοι Αρχιερείς στην Αφρικανική Ήπειρο

Νέοι Αρχιερείς, Ιεραπόστολοι της ΑΦΡΙΚΗΣ, εξελέγησαν ΣΗΜΕΡΑ (12-1-2022) από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Πρόσωπα γνωστά, Ιεραποστολικά, με πλούσιο έργο, που επισκέπτονται την ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ, στη Λάρισα:

Συνέχεια......

Επιστολή Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας Σιλβέστρου

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, Μέλη του Δ.Σ., μέλη και δωρητές της Πορείας Αγάπης,
«Χαίρετε εν κυρίω, πάντοτε»

Συνέχεια......

Δελτίο Τύπου

Την μνήμη του προστάτη Αγίου της Ιωάννου του Ελεήμονος,Πατριάρχου Αλεξανδρείας,εόρτασε ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος "Πορεία Αγάπης", που εδρεύει στην πόλη μας.
Τελέσθηκε Θεία Λειτουργία,μετά αρτοκλασίας και μνημοσύνου για την ανάπαυση των κεκοιμημένων Αρχιερέων (Θεοδώρου, Νεκταρίου, Ιγνατίου, Νικηφόρου και Ιωνά),των Ιερομονάχων (Χρυσοστόμου, Χριστοφόρου, Οββαδίου, Κοσμά, Χαρίτωνος) ,των Ιερέων (Σωσθένους και Ειρηναίου) Ιεραποστόλων της Αφρικής,ως και των Ιερομονάχων Αθανασίου και Σεραφείμ και πάντων των κεκοιμημένων δωρητών και μελών της "ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ".

Συνέχεια......

Δελτίο Τύπου

Φιλοξενούμενος της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ, για ακόμη μία φορά, ο απλός και ταπεινός, γνωστός στην πόλη μας, Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης MWANTZA και Β. Τανζανίας κ. Ιερώνυμος.
Την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και ακολούθως παραβρεθηκε στην εκδήλωση για την επέτειο των εκατό ετών από την κήρυξη της ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1821, στον ι. ν. Αγιου Νικολάου, πόλεως Λαρίσης.

Συνέχεια......

Σελίδες