Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν προ ημερών τα μέλη του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης» που εδρεύει στη Λάρισα (Κωλέττη 5) και ακολούθως επισκέφθηκαν μοναστήρια και προσκυνήματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τις Ιερές Μονές Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας (όπου προσκύνησαν το σκήνωμα του Αγίου Θεωνά, 2ου ιδρυτού του μοναστηριού, Αρχιεπισκόπου Θεσ/νίκης τον 16ο αιώνα), Παναγίας της Θεοσκεπάστου, γυναικεία, (μετόχι της Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους) και την παρακείμενη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανδρώα, στο Σοχό Θεσ/νίκης. Και στα δύο μοναστήρια υπήρξε ξενάγηση και αναπτύχθηκε πνευματικός λόγος ωφελείας.

Στο χωριό Όσσα προσκύνησαν στους τάφους των Αγίων Κυράννας και Ακυλίνας, όπου ο Ιερεύς του προσκυνήματος π. Θωμάς Φαρδής ευλόγησε τους άρτους (αρτοκλασία) που προσκόμισαν οι συμμετέχοντες στην προσκυνηματική αυτή εκδρομή και ομίλησε για τον βίο και το ιστορικό ανεύρεσης των αγίων λειψάνων.

Τελευταίος σταθμός το Μοναστήρι της Αναστάσεως του Κυρίου «Εμμαούς», στο χωριό Αγιος Βασίλειος Λαγκαδά. Ξενάγηση από την ηγουμένη Φιλοθέη, στο καθολικό του μοναστηριού, ομιλία για τη θεολογία των ιερών εικόνων και την αγιοκατάταξή τους εντός του ορθόδοξου ναού, συμβουλές και παραινέσεις πνευματικού περιεχομένου στους προσκυνητές. Μετά το κέρασμα η γερόντισσα συνόδευσε τους προσκυνητές μέχρι την έξοδο και ευχήθηκε καλή επάνοδο στη Λάρισα.

Πηγή : Ελευθερία