Ανεχώρησε ξαφνικά για το Ουράνιο Θυσιαστήριο ο σεβαστός μας π.Κωνσταντίνος Γεροστέργιος, ο επί πολλά έτη Εφημέριος του Χωριού Ελευθερές ν.Λάρισας.
Ο π.Κωνσταντίνος από την πρώτη ώρα της λειτουργίας του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου "Πορεία Αγάπης"(έτος ιδρύσεως 2009) μας στήριξε με την έμπρακτη αγάπη του προς την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή και βεβαίως με τον βαθύ πνευματικό του λόγο και την παρουσία του στις εκδηλώσεις του συλλόγου μας.
Ουδέποτε ακούσθηκε αργός λόγος από τον π.Κων/νο και πάντοτε -σταθερός στις ιερατικές και ποιμαντικές του αρχές- ομιλούσε για την Ορθόδοξη εξωτερική Ιεραποστολή στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα.
Ελεήμων ο π.Κων/νος, φιλακόλουθος, φιλομόναχος και φίλος της Ορθοδόξου Ιεραποστολής, πάντοτε ενδιαφέρονταν για τους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους της πρώτης γραμμής-όπως έλεγε χαρακτηριστικά- και για την πορεία του έργου της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική.
Τακτικές οι επισκέψεις του στο Άγιον Όρος και καθημερινές οι Λειτουργίες σε αγιορείτικα Μοναστήρια, Σκήτες και Κελλιά της Αθωνικής Πολιτείας, κατά τον χρόνο της εκεί παραμονής του.
Έχοντες αγαθή μνήμη του μακαριστού π.Κωνσταντίνου (Γεροστέργιου),ευχόμαστε "Αιωνία αυτού η μνήμη" και ζητούμε-από το ουράνιο θυσιαστήριο-να εύχετε για την ευόδωση του έργου της Ορθοδόξου Ιεραποστολή στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο.

Εκ της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ

Φώτο: www.tirnavitikanea.com