Ο Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Uganda κ. Ιερώνυμος, στη ΛάρισαΣτη Λάρισα βρέθηκε ο νέος Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντα (ο διαδεχθείς τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωνά) κ. Ιερώνυμος.
Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε την πόλη μας, κατόπιν Επισκοπικής αδείας του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. κ. Ιερωνύμου, φιλοξενούμενος του τοπικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης», που εδρεύει στην πόλη μας (Ηπείρου 79-83, τηλ. 2410610319).
Το απόγευμα της Πέμπτης μίλησε στην κατηχητική σύναξη ανδρών του Συλλόγου, για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και το ενδιαφέρον των Αφρικανών να γνωρίσουν την Ορθοδοξία και να εργασθούν γι` αυτήν.
Ενημέρωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου, για το έργο της Μητροπόλεώς του στην Ουγκάντα, ευχαριστώντας για την άριστη -και πολυετή- συνεργασία μαζί του και την αγάπη των Λαρισαίων προς την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή γενικώς.
Την επομένη ημέρα, μετά τον εκκλησιασμό του στον ΄Αγιο Αχίλλιο, όπου προσκύνησε την Λάρνακα του Αγίου μετέβη στην Αγναντερή Λαρίσης και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Καθηγητού Ιατρικής Ιωάννου Ν.Νανά, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης προσφοράς του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική, συντελώντας στην λειτουργία και ανακαίνιση δύο υγειονομικών μονάδων (Νοσοκομείων) στην Ουγκάντα και Μπουκόμπα (Β.Τανζανία), αντίστοιχα.
Το Σάββατο (10 Δεκ.) λειτούργησε στον ι. ν. Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου, κατόπιν προσκλήσεως του εφημερίου π. Ιωάνννου (Τομαρά) και ομίλησε επικαίρως στο εκκλησίασμα.
Αναχωρώντας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο για την αγάπη του προς το πρόσωπό του και την άδεια επισκέψεως και παραμονής του στην περιφέρειά του. Οι δύο Μητροπολίτες είναι γνώριμοι από πολλών ετών συνδεόμενοι πνευματικά με τον μακαριστό (+) Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο.

Εκ της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ