Την Λάρισα και την ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ επισκέφθηκε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ουγκάντας κ.κ.Ιωνάς, ο οποίος συνάντησε το Δ.Σ. του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου, που εδρεύει στην πόλη μας (Κωλέττη 5-Τηλ.610319) και ενημέρωσε για την πορεία του έργου στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ουγκάντα.
Η Πορεία Αγάπης συνδέεται με τον Μητροπολίτη Ιωνά από πολλά έτη, μέλη της οποίας κατ’ επανάληψη επισκέφθηκαν την Μητρόπολή του και συνεχίζουν μια σταθερή και άριστη συνεργασία σε θέματα Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην χώρα αυτή και κυρίως σε προγράμματα εκπαίδευσης και υγείας.
Με ικανοποίηση η Πορεία Αγάπης πληροφορήθηκε για την πρόοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουγκάντα και ιδιαιτέρως στο πρόγραμμα και εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη του Γυμνασίου των Ελλήνων Αστυνομικών (έργο της Π.Ο.ΑΣ.Υ), προ 10ετίας περίπου, που σήμερα λειτουργεί ως Εκπαιδευτήριο της ι.μ.Ουγκάντα, με 500 μαθητές και οικοτροφείο μαθητών.
Ο Σεβ. περιέγραψε την προσπάθεια στο θέμα της εκπαίδευσης,της οργάνωσης της Μητροπόλεως σε θέματα πνευματικού περιεχομένου (στελέχωση ενοριών,ειδίκευση στελεχών σε θέματα γεωργοκτηνοτροφίας,υγείας,καλλιεργίας της γής κλπ,ώστε να καταστεί οικονομικά αυτόνομη.
Ειδικά σε θέματα εκπαίδευσης αναφέρθηκε στην αρχική και αποτελεσματική προσπάθεια του Σεβ.κ.Ιωνά (ως ρχιμανδρίτη τότε στην Ι.Μ. Κένυας) με τον νυν Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο,που ξεκίνησαν πειραματικά (πιλοτικά) την λειτουργίας εκπαιδευτικής μονάδας και στην συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη την Κένυα και την Ορθόδοξη Ιεραποστολή γενικότερα στην Αφρική και αλλαχού!
Η Πορεία Αγάπης συνεχίζει την καλή συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο και τους καλούς του συνεργάτες Ιερείς (π. Ιωάννη KIBOUKAS και π. Αντώνιο MUTIABA),που λειτουργούν πρότυπες μονάδες εκπαιδευτικές αλλά και μονάδα γεωργίας και κτηνοτροφίας ο 2ος που συμβάλλουν τα μέγιστα στην αυτονομία του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού τους έργου!.