Προσκεκλημένος της «Πορείας Αγάπης» Ο Σεβ.Μητροπολίτης MWATZA (Β.Τανζανίας) κ.Ιερώνυμος, βρέθηκε στη Λάρισα προσκεκλημένος του τοπικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου "Πορεία Αγάπης" από 5 έως 7 Μαϊου 2018.

Συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου και του ανακοινώθηκε η απόφαση της αποστολής ιεραποστολικού κλιμακίου στην Μητρόπολή του, εντός των προσεχών ημερών, «…για συνδρομή στο έργο της κατηχήσεως νεοφωτίστων Αφρικανών αδελφών».

Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για το συνεχιζόμενο πνευματικό και εκκλησιαστικό έργο της Μητροπόλεώς του και ευχαρίστησε για την συνεχιζόμενη αμέριστη συμπαράσταση της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ στο έργο του και για την τακτική οικονομική ενίσχυση της Μητροπόλεώς του.

Με την ευκαιρία αυτή την Κυριακή, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Λαρίσης κ.κ. Ιγνατίου, λειτούργησε στον ι.ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (1η Στρατιά), με τον Στρ.Ιερέα π. Θεολόγο, όπου τελέσθηκε και το 40ήμερο μνημόσυνο του π. Αναργύρου (Αρχιμανδρίτου, πρώην Στρ.Ιερέως), γνωστού στην πόλη μας και από την πνευματική του διακονία στην Χριστιανική Εστία. Στην συνέχεια παρεκάθησε σε τράπεζα που παρέθεσε η Χριστιανική Εστία στην μνήμην του μακαριστού π. Αναργύρου, που διακόνησε επί σειρά ετών το πνευματικό της έργο (κυρίως της εξομολογήσεως), στην πόλη μας.

Το απόγευμα ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, παραβρέθηκε στην ομιλία του Θεολόγου κ. Στεργιούλη Βασιλείου, για την Ορθόδοξη ιεραποστολή, στην αίθουσα της ΓΕΧΑ και έκλεισε την εκδήλωση αυτή με αναφορά του στον Ιεραπόστολο κυρό Ιγνάτιο Μαδενλίδη,(Μητροπολίτη Πενταπόλεως Αιγύπτου και πρ. Κεντρώας Αφρικής), τον οποίο χαρακτήρισε « …Μεγάλο, σύγχρονο Ιεραπόστολο που βοήθησε με το έργο του και την διακονία του, τα μέγιστα ,τους συμπατριώτες μου Αφρικανούς».

Το Σάββατο, 5 Μαΐου, επισκέφθηκε προσκυνηματικά τα ΄Αγια Μετέωρα (ι.μ. Αγίου Στεφάνου) και είχε συνάντηση με τον οικείο Μητροπολίτη κ.κ.Θεόκλητο, στην Επισκοπική του κατοικία, στην Καλαμπάκα, τον οποίο ευχήθηκε για την εκλογή του στην ιστορική αυτή Θεόσωστη Επισκοπή (σήμερα Μητρόπολη) Σταγών και Μετεώρων.