Την Πορεία Αγάπης επισκέφθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου ο Αρχιμανδρίτης π.Χαρίτων, Πατριαρχικός Επίτροπος της νεοσύστατης Επισκοπής Γκόμα του Ανατολικού Κογκό.
Ο π.Χαρίτων, πνευματικό παιδί του μακαριστού Μητροπολίτου πρ.Κεντρώας Αφρικής ( και μετέπειτα Μητροπολίτου Πενταπόλεως) κυρού Ιγνατίου (Μαδενλίδη) σπούδασε Θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάσθηκε πολλά έτη Ιεραποστολικώς πλησίον του μακαριστού Επισκόπου π. Ιγνατίου.
Συζήτησε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για την πορεία της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στη νέα Επισκοπή Γκόμα και στην Αφρική γενικότερα μεταφέροντας θαυμαστές εμπειρίες από τη διακονία του, ως Ορθοδόξου Ιεραποστόλου,στην Αφρική (Κονγκό). Εκφράσθηκε με θαυμασμό και συγκίνηση " για την ιδιαίτερη εύνοια του Θεού προς εκείνον να συνδεθεί και να θητεύσει πλησίον ενός μεγάλου σύγχρονου Ορθοδόξου Ιεραποστόλου της Αφρικής, τον π.Ιγνάτιο", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Την επομένη ημέρα (Κυριακή) λειτούργησε στον ι.ν.Αγίου Νικολάου ,πόλεως Λαρίσης με συλλειτουργούς τον π.Βασίλειο (Τσιλιμίγκα) και τον π.Χρήστο (Εφήμεριο του Αγίου Νικολάου) και στην συνέχεια είχε συνάντηση γνωριμίας, στα γραφεία του Συλλόγου μας, με τον Αρχιμανδρίτη,Ιεροκήρυκα της Ι.Μ.Θεσσαλιώτιδος (Καρδίτσης) π.Κυριακό.
Ανεχώρησε, το απόγευμα της Κυριακής, με προορισμό την Αθήνα για συνέχιση του προγράμματός του.