Επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποίησε, την Δευτέρα και Τρίτη (23 και 24 Μαϊου 2022) ο Επίσκοπος Jinzia και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σίλβεστρος, προσκεκλημένος του τοπικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ" (Ηπείρου 79-83,πλησίον Αγίου Νικολάου).
Αμέσως μετά την άφιξή του μετέβη στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερώνυμο , έλαβε την ευλογία της επισκέψεως και παραμονής του στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου και του παρεσχέθη κάθε δυνατή και απαραίτητη διευκόλυνσή του.Οι δύο Επίσκοποι είχαν μακράν συζήτηση για το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και γιά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα στην Αφρική.
Επίσης ο Αφρικανός Επίσκοπος, μετέβη στο Κοιμητήριο της πόλης (Του Αγίου Λαζάρου) και τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους του αειμνήστου Φιλολόγου και Διδάκτορος Χαραλάμπους (Στεργιούλη) και των γονέων αυτού (Βασιλείου και Ευδοξίας),τους οποίους εγνώρισε σε προηγούμενη  άφιξή του στη Λάρισα,στην μνήμη των οποίων - [με δαπάνη δωρητών που κατατέθηκε ήδη στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ (και επιθυμούν την ανωνυμία τους)]-θα ανεγερθεί Σχολείο σε περιοχή της περιφέρειάς του ( Ιερά Επισκοπή Jinzia Uganda),που σήμερα το στερείται!
Την επομένη ημέρα της παραμονής του στη Λάρισα,ο Επίσκοπος  κ.Σίλβεστρος επισκέφθηκε και προσκύνησε στην Λάρνακα του Αγίου Αχιλλίου-ως προσευχητική ευχαριστία- για την συγκινητική ανταπόκριση Λαρισαίων δωρητών της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ,για την αποπεράτωση του ημιτελούς ι.ν.Αγίου Αχιλλίου στην Ιερά Επισκοπή Gulu τον παρελθόντα χρόνο (2021) και είχε συνομιλία με τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού (και Ηγουμένου της ι.μ.Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού) π. Ραφαήλ για θέματα Ορθόδοξου εξωτερικής Ιεραποστολής.
Ολοκληρώσας την επίσκεψή του στη Λάρισα επέστρεψε στην Αθήνα για συνέχιση των συναντήσεών του με Μοναστήρια και Ιεραποστολικούς Συλλόγους σύμφωνα με το πρόγραμμά του.