Μνήμη Ιωάννου Νικ.Νανά, Ομοτίμου Καθηγητού Ιατρικής ΕΚΠΑ, εκλεκτού συνεργάτη της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ

Μας συνεκλόνισε η είδηση του θανάτου του διακεκριμένου Επιστήμονος, Ομοτίμου Καθηγητού Καρδιολογίας του ΕΚΠΑ, Ιωάννου Νικ. Νανά .
Θεωρούμε ιδιαίτερη εύνοια του Θεού την γνωριμία μας με τον αείμνηστο Καθηγητή Ιω.Νανά, διότι έκείνος- ως επικεφαλής κλιμακίων Ιατρών που αγαπούν την εκκλησία και την Ορθόδοξη Ιεραποστολή- υπήρξεν ο πρωτεργάτης συνεργασίας με Ορθόδοξες Ιεραποστολές στην Αφρική και την δημιουργία δύο υγειονομικών δομών (Νοσοκομείων) στην Ουγκάντα και Β.Τανζανία (Μπουκόμπα),προς 20ετίας περίπου.
Υπήρξεν ο συνδετικός κρίκος γνωριμίας και συνεργασίας της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ με την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και το ενδιαφέρον του για τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογό μας που εδρεύει στη Λάρισα, ήταν συνεχές, αδιάπτωτο και έμπρακτο.
Ενθυμούμαστε πάντοτε την ευγένειά του, την καλοσύνη του, τον συμβουλευτικό του λόγο και την αγάπη του προς την ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ.
Ευχόμαστε ο Άγιος Θεός να ανταποδώσει πάν ό,τι- φιλοτίμως και αθορύβως για την αγάπην Του- έπραξεν εν ημέρα κρίσεως. Αιωνία του η μνήμη, αιτούμενοι την προσευχή του για την ευόδωση της προσπαθείας του Συλλόγου μας προς ενίσχυση της Ορθόδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο γενικότερα.
Θερμές συλλυπητήριες ευχές στην επίσης Ομότιμο καθηγήτρια Ιατρικής του ΕΚΠΑ, σύζυγόν του κ.Μαρία Νανά ,στον αδελφόν του Σεραφείμ Νανά (Καθηγητή Ιατρικής του ΕΚΠΑ, επίσης),μέλους και ενεργού εθελοντή της Ορθοδόξου Ιεραποστολής, στον αδελφό του Αθανάσιο Νανά, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ και στην ευρύτερη οικογένειά του.

https://hub.uoa.gr/in-memory-of-nanas/?utm_source=rss...