η λειτουργία ορθόδοξης κατασκήνωσης για νεοφώτιστα Χριστιανόπουλα στην Αφρική
και συγκεκριμένα στην πόλη Bukoba χαιρετίζει η Ορθόδοξη Ιεραποστολική «Πορεία Αγάπης», το Σωματείο με έδρα τη Λάρισα, ενώ ανακοινώνει τη συμμετοχή δύο Λαρισαίων μελών της ως στελέχη και εθελοντές σε αυτήν.
Ήδη η κ. Ευαγγελία Ζαφειρίου από τη Λάρισα, προσφέρει τις υπηρεσίες της στα Αφρικανόπουλα, για την πνευματική τροφοδοσία (μελέτη Ἁγίας Γραφῆς, κατήχηση), ενώ σε λίγες μέρες θα αναχωρήσει για την Αφρική κι ένας νέος εθελοντής από τη Λάρισα, ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός και θεολόγος Αλέξης Ζαφειρίου. Η διοίκηση της Πορείας Αγάπης απευθύνει κάλεσμα στους Λαρισαίους να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, ποικιλοτρόπως.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
Σε δηλώσεις του στην «Ε» ο πρόεδρος της Πορείας Αγάπης Σωτήρης Μουτζούρης αναφέρει: Είναι όντως συγκινητικό όταν πληροφορείσαι τέτοιες δραστηριότητες σε Ορθόδοξες Ιεραποστολές, σε χώρες που υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες οικονομικές και τα αυτονόητα για μας, εκεί είναι ζητούμενα και δυσεύρετα! Φαντασθείτε πώς αισθάνονται τα μικρά Αφρικανόπουλα που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε μια ορθόδοξη χριστιανική κατασκήνωση στη χώρα τους, που λειτουργεί με Ευρωπαϊκές (Ελληνικές) προδιαγραφές μάλιστα, σε νέες εγκαταστάσεις που ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ (εντός μηνός). Ούτε στο όνειρό τους δεν το είχαν φαντασθεί. Ο π. Χρυσόστομος (Μαϊδώνης), ο Ιεραπόστολος, «μετέφερε» την ορθόδοξη Ελλάδα, σε μια νεοσύστατη (για πρώτη φορά) κατασκήνωση στην Αφρική.
Συγκινητική είναι η ανακοίνωση του π. Χρυσοστόμου, του Πατριαρχικού Επιτρόπου της Ι. Επισκοπής Μπουκόμπα για τη λειτουργία της κατασκήνωσης. «Με ούριο άνεμο η «Κιβωτός των παιδιών» στην Αφρική! Φούσκωσαν με τον οὔριο άνεμο του Αγίου Πνεύματος τα πανιά της Κιβωτού των παιδιών και των νέων στο Κασίκιζι (Bukoba Β.Τανζανία), που ξεκίνησε με 140 παιδιά, 10-13 ετών. Δόξα στον Κύριο και ευχαριστίες στους δωρητές και ευεργέτες μας για την επίτευξη αυτού του σκοπού που έθεσε από την αρχή η Επισκοπή Μπουκόμπας. Ευχαριστίες στον Μακ. Πατριάρχη μας κ. Θεόδωρο, για την ευλογία του στο έργο αυτό. Στις 7 Ιουνίου τελέσθηκε ο αγιασμός της πρώτης περιόδου, με την παρουσία των ιερέων των Ενοριών, που συμμετέχουν. Αρχηγός η εθελόντρια κ. Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου (Φιλόλογος-Θεολόγος), με υπαρχηγό την Αναστασία Δασκαλάκη και 7 ομαδάρχες. Καλοτάξιδη η Κιβωτός των παιδιών μας».ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
H Πορεία Αγάπης, αισθάνεται ικανοποίηση και χαίρεται γατί συμμετέχει με εθελοντές της σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους στην Ιερά Επισκοπή Bukoba. Ήδη προετοιμάζεται το δεύτερο Ιεραποστολικό κλιμάκιο του π. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή ενός νέου εθελοντή, του αναπλ. εκπαιδευτικού-θεολόγου Αλέξη Ζαφειρίου. Ο κ. Μουτζούρης απευθύνει κάλεσμα στους Λαρισαίους να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια: Δεν αξίζει να συνυπολογιστούμε ως συναρρωγοί στην προσπάθεια αυτήν; Όσοι επιθυμούν να γίνουν φίλοι της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο, μπορούν να απευθυνθούν στην Πορεία Αγάπης (Ηπείρου 79-83), τηλ.: 2410-610.319.
Γ. Ρούστας

Πηγή: https://www.eleftheria.gr/λάρισα/item/291743-λαρισαίοι-στηρίζουν-ορθόδοξη-κατασκήνωση-στην-αφρική.html

Σημ: Ο Λογαριασμός του Συλλόγου είναι στην ΕΤΕ -814/296017-68, με την υποσημείωση να αναγράφεται: Για την Κατασκήνωση της Ιεραποστολής στην ΑΦΡΙΚΗ