Την μνήμη του προστάτη του, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Πατριάρχου Αλεξανδρείας, γιόρτασε την Δευτέρα (12 Νοεμβρίου 2019) ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», που εδρεύει στην πόλη μας (Ηπείρου 79-83).
Το πρωϊ τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, μετά αρτοκλασίας στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, πόλεως Λαρίσης και επιμνημόσυνη δέηση (μνημόσυνο),με λειτουργούς τους Ιερείς π.Χρήστο, π.Κων/νο (Γεροστέργιο) και π. Ευθύμιο (Αντωνιάδη), για τους κεκοιμημένους Ιεραποστόλους που διακόνησαν την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική (Αρχιερέων Θεοδώρου, Νεκταρίου και Ιγνατίου (Μαδενλίδη), Ιερομονάχων π. Χρυσοστόμου (Παπασαραντόπουλου), π. Χριστοφόρου, (Ουγκαντό Ιερομόναχο), π.Κοσμά (Ασλανίδη ) και π.Χαρίτωνα (Πνευματικάκις)], τον πνευματικό ιδρυτή της Πορείας Αγάπης π. Αθανάσιο (Μυτιληναίο), τον π. Σεραφείμ Δημόπουλο (γνωστός για την αγάπη του και το ενδιαφέρον του προς την εξωτερική Ορθόδοξη Ιεραποστολή), καθώς και για τους κεκοιμημένους, δωρητές, μέλη και συνεργάτες της «Πορείας Αγάπης».

Μετά το μνημόσυνο, ακολούθησε το κέρασμα που επιμελήθηκαν οι εθελόντριες κυρίες του Συλλόγου, στην αίθουσα διαλέξεων-ομιλιών-εκδηλώσεων της Πορείας Αγάπης (Ηπείρου 79-83, παραπλεύρως του Συλλόγου Πολυτέκνων ν.Λαρίσης και περιχώρων).

Ο Πρόεδρος της Πορείας Αγάπης ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες στην εορτή του προστάτη Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος, (μέλη, εθελοντές-συνεργάτες και δωρητές του Συλλόγου) και αναφέρθηκε συνοπτικά στο ιστορικό ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου και ζήτησε την προσευχή για την στήριξη και ενδυνάμωση των ευρισκομένων στην πρώτη γραμμή Ορθοδόξων Ιεραποστόλων μας. Επίσης, η Γραμματέας του Συλλόγου μετέφερε εμπειρίες της από την μετάβασή της ,ως επικεφαλής ιεραποστολικών κλιμακίων στην Αφρική, όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Υποδιοικητής της ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος κ. Σταύρος Παπαγεωργίου ( που απηύθυναν και χαιρετισμό) ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Κων/νος Β. Αργυρόπουλος και η τ.Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Μαμάρα.

Λάρισα,12 Νοεμβρίου 2019

Εκ της Πορείας Αγάπης