Επισκέψη σε μοναστήρια στην Κουνταριώτισσα και Αρναία Χαλκιδικής. 
Το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022, ένα Λεωφορείο με προσκυνητές, μέλη, φίλοι και δωρητές του τοπικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ,
επισκέφθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (Αρναία Χαλκιδικής) και του Οσίου Εφραίμ του Σύρου (Κονταριώτισσα Κατερίνης).
Ήταν η πρώτη, μετά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας, προσκυνηματική εκδρομή, ύστερα από δύο χρόνια.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν  και να δεχθούν την φιλοξενία των  Μοναχών στα  δύο αυτά γυναικεία μοναστήρια, πραγματικά στολίδια και οάσεις πνευματικές στην σύγχρονη εκκοσμικευμένη εποχή μας.
Ο΄Αγιος Κοσμάς, νέο μοναστήρι στην Αρναία, τιμάται στο όνομα του Μεγάλου Ιερομάρτυρος και Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού. Κτήτωρ είναι Επίσκοπος π.Χρυσόστομος (Μαϊδώνης),Ιεραπόστολος, σήμερα, στην Τανζανία (Bukoba και Δυτ. Τανζανία).Μετά την Παράκληση στον Άγιο ομίλησε η Ηγουμένη και δέχθηκε στο Αρχονταρίκι τους προσκυνητές.
Ακολούθησε η επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Αρναίας -Καθεδρικός ι.ν.Αγίου Στεφάνου-, ανακαινισθείς πλήρως και μετά την πυρκαγιά του 2004.
Το απόγευμα, επίσκεψη στο εντυπωσιακό και πολυπληθές μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ (Κουνταριώτισσα Πιερίας),που ξεκουράζει τον προσκυνητή και μεταδίδει την γαλήνη και την Χάρη της πνευματικότητας στον επισκέπτη. Πνευματικός και ζεστός ο Λόγος της εντεταλμένης ,για ξενάγηση, Αδελφής Μοναχής,που ενημέρωσε για την ίδρυση του μοναστηριού, την πνευματική σχέση της Γερόντισσας Αικατερίνας με τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και για τους Πνευματικούς αγώνες του Μεγάλου Πατρός του 4ου αι.,Οσίου Εφραίμ του Σύρου.
Όντως μια όαση πνευματική "η Κουνταριώτισσα",όπως συνήθως είναι γνωστή  στους προσκυνητές.Κυψέλες που επεξεργάζονται την Πνευματική γύρη και την μεταδίδουν στους πιστούς, ως γλυκύ πνευματικό μέλι που τους μεταμορφώνει σε αγωνιστές της πίστης που οδηγεί στην Σωτηρία τους.
Οι προσκυνητές επέστρεψαν νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στη Λάρισα, έχοντες στις αποσκευές τους τις καλύτερες των εντυπώσεών τους και από τα δύο Μοναστήρια.
 
Λάρισα 5 Ιουνίου 2022
 
Εκ της Πορείας Αγάπης