Την καθιερωμένη προσκυνηματική εκδρομή των μελών του Συλλόγου και των φίλων της Ορθοδόξου Ιεραποστολή στον κόσμο πραγματοποίησε το Σάββατο (4 Ιουνίου 2016) η «Πορεία Αγάπης». Επισκέφθηκαν μοναστήρια των Σερρών και συγκεκριμένα, την ι.μ.Αναλήψεως του Σωτήρος στην Πρώτη Σερρών, την ι.μ. Προφήτου Ηλιού, στο χωριό Αγιον Πνεύμα Σερρών και την ι.μ. Βύσσιανης, στο χωριό Μετόχι Σερρών. 

Οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί από τις Γερόντισσες Ανυσία και Χριστονύμφη (των ι.μ. Αναλήψεως και προφήτη Ηλιού, αντίστοιχα), ξεναγήθηκαν στους χώρους των Μοναστηριών και άκουσαν πνευματικές συμβουλές και παραινέσεις από τις γερόντισσες, μετά το μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι των μονατηριών, οι οποίες ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στην πνευματική εργασία των χριστιανών, ώστε να αυξάνεται την πίστη τους στον Άγιο Τριαδικό Θεό και να καλλιεργούνται οι αρετές που τον οδηγούν στην τελείωση και Θέωση των ανθρώπων.

Στην ιερά Μονή της Παναγίας της Βύσσιανης οι προσκυνητές παρακολούθησαν τον εσπερινό της Κυριακής και έγινε αρτοκλασία από τους συμμετέχοντες που ετέλεσε ο Ιερεύς π. Ευάγγελος Αναστασίου, εφημέριος του ι.ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πόλεως Σερρών.

Επιστροφή στη Λάρισα αργά το βράδυ του Σαββάτου με έκδηλη την ικανοποίηση των συμμετασχόντων στην προσκυνηματική εκδρομή.

Τέλος, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της καθιερωμένης πλέον ετήσιας εκδρομής του εξωτερικού, για τα μέλη της Πορείας Αγάπης και τους φίλους της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και στον κόσμο, που εφέτος προγραμματίσθηκε για την Ρουμανία (Στα φημισμένα Ορθόδοξα Μοναστήρια της Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι, Μπρασόβ, Πιάστρα Νεάμτς και άλλες πόλεις. Επίσης, Μονή Σέκου, Ιάσιο,όπου ο Αλεξ. Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση του ’21 και συνδέεται με την ελληνική ιστορία) κατά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Οι επιθυμούντες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2410 610319, γραφείο του Συλλόγου μας, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν την συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι 31 Ιουλίου. Η 2η ετήσια προσκυνηματική εκδρομή εσωτερικού, του έτους 2016, θα ανακοινωθεί αρχές Φθινοπώρου.