Συνεχίζει την περιοδεία του στα εδάφη της ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας ο αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης. Στην ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας λειτουργούν 2 ορθόδοξα σχολεία (Γυμνάσιου-Λυκείου). Κατά τη παραμονή του στη περιοχή επισκέφτηκε και τα δύο.
Η πρώτη επίσκεψη αφορούσε το Γυμνάσιο «ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΘΕΝΗΣ» στο Ρουμπάλε, όπου φοιτούν 167 μαθητές, απ τα οποία 8 Ορθόδοξα και διδάσκουν 17 εκπαιδευτικοί, απ τους οποίους 2 Ορθόδοξοι. Τα 100 παιδιά φιλοξενούνται στα οικοτροφεία του σχολείου. Κατά την παραμονή του εκεί συνομίλησε μαζί τους στη πρωινή παράταξη και κατόπιν επισκέφθηκε μία-μία τις τάξεις. Εκεί προσφέρθηκαν τα συμβολικά δώρα, ένα στυλό και ένα τετράδιο.

Την Παρασκευη 9/10 ο π. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» στη περιοχή Καραγκουε. Το Σχολείο αυτό κτίσθηκε το 2009 από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων» με πρωτοβουλία του τότε Προέδρου κ. Δημ. Κυριαζίδη π. Βουλευτή Δράμας και Αστυνομικού Διευθυντού. Ε. Α. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2013. Διαθέτει Οικοτροφείο μόνο για τα κορίτσια. Τα αγόρια μένουν σε οίκημα το οποίο και ενοικιάζει η ορθόδοξη Εκκλησία. Ακολούθησε συνομιλία με τους μαθητές και καθηγητές, καθώς επίσης ξενάγηση στους χώρους του σχολείου (κουζίνας, κοιτώνων)
Παρατηρήθηκαν πολλές φθορές, ελλείψεις δυστυχώς και χρέη. Όπως ανέφερε ο π. Χρυσόστομος όλα αυτά, σιγά-σιγά, θα τα αντιμετωπιστούν. Πρέπει να αναφερθεί ότι το σχολείο δεν διαθέτει Οικοτροφείο αγοριών και κάθε μήνα πληρώνονται 2.300€ για ενοίκιο και φαγητό. Κάθε χρόνο το σχολείο έχει χρέος 20.000€. Επίσης το σχολείο δεν διαθέτει φωτοτυπικό, κομπιούτερ, βιβλία οι καθηγητές, οι μαθητές. Τα παιδιά ζητούν τηλεόραση, μπάλες, στολές αθλητικές κ. α.
Τέλος ο π. Χρυσόστομος ζήτησε τις προσευχές όλων, προκειμένου να αντιμετωπίσει συν Θεώ τις προκλήσεις αυτές.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από την επίσκεψη του π. Χρυσοστόμου κατά τον Οκτώβριο του 2020