Η Γενική Συνέλευση της  ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ, στο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ, πνευματικό κέντρο, της Λάρισας.

Με την παρουσία των μελών,φίλων,εθελοντών,συνεργατών και δωρητών της ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ και της Ορθοδόξου Ιεραποστολής γενικότερα,πραγματοποιήθηκε στο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ πνευματικό κέντρο του Δήμου Λαρισαίων (Πέμπτη,2 Φεβρ.2017), η ετήσια (τακτική Γεν.Συνέλευση) του εδρεύοντος στη Λάρισα  Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου .

Κατ` αυτήν ομίλησε ο  Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός, Αρεοπαγίτης κ.Γεώργιος ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, με θέμα "Ορθόδοξοι προβληματισμοί για την ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ".
Ο ομιλητής  με την εμπνευσμένη, εμπεριστατωμένη,περιεκτική και πλήρη -ουσιαστική ομιλία του,  "καθήλωσε" στην κυριολεξία το πολυπληθές ακροατήριο ,αναλύοντας με πλούσια επιχειρηματολογία την ανάγκη  της  Ιεραποστολής, (υπό την σκέπην της Ορθοδόξου Εκκλησίας,πάντοτε), ώστε να είναι απηλλαγμένη από εθνωτικά και άλλα στοιχεία που την οδηγούν  μακράν της γνήσιας  Ορθοδόξου Χριστιανικής πνευματικότητας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας (Σωτήρης Μουντζούρης), αναφέρθηκε  στην ίδρυση της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ και στην προσπάθειά της να  βοηθήσει την Εξωτερική ΟΡΘΟΔΟΞΗ Ιεραποστολή ,καθώς και  στις μεγάλες μορφές  των τελευταίων Ορθοδόξων Ιεραποστόλων στην Αφρική,του π.Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου και του π.Κοσμά Γρηγοριάτη, που  "άφησαν τα κόκκαλά τους στην Αφρική", πιστοί στην εντολή του Κυρίου μας  "...πορευθέντες στα έθνη, κηρύξατε το Ευαγγέλιον πάση τη κτίση".

Παρουσιάσθηκαν  και εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του έτους 2017,που δόθηκαν σε έντυπη μορφή σε όλους τους παρευρεθέντες.
Στην Γ.Σ. της ΠΟΡΕΙΑΣ Αγάπης  παραβρέθηκε και  ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας  που απηύθυνε χαιρετισμό, καθώς και ο Πανεπιστημιακός,(Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής του Παν.Θεσσαλίας) κ.Αριστείδης Ζιμπής,ο οποίος αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στο Ιεραποστολικό κλιμάκιο του Συλλόγου, που επισκέφθηκε-για πρώτη φορά- ως εθελοντής Ιατρός την Ορθόδοξη Μητρόπολη MWATZA (Β.Τανζανία), προ 4ετίας περίπου.

Τηλεγράφημα και Χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος,ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί,λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα.

Επίσης, ευλογήθηκε από τον Πρωτοσύγγελο π.Αχίλλιο, η καθιερωμένη αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου και το "φλουρί", με τα αντιστοιχούντα συμβολικά δώρα,  κέρδισαν φίλοι της Ορθοδόξου Ιεραποστολής ,που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

Ευχαριστίες,τέλος οφείλονται,σε ΌΛΑ τα μέλη,φίλους,εθελοντές και συνεργάτες  του Συλλόγου που ήταν παρόντες,αποδεικνύοντες κατ` αυτόν τον τρόπο τον ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους προς την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ.