Οι ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι στην Αφρική σπέρνουν τον λόγο του Θεού στους νεοφώτιστους αδερφούς μας.

 Για 11η συνεχή χρονιά η Πορεία Αγάπης , ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος που εδρεύει στην πόλη μας (Ηπείρου 79-83, πλησίον του Αγίου Νικολάου), συμμετέχει με μέλη της εθελοντές στην αποστολή κλιμακίων στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική.
Έτσι χθες (15-12-2020), ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, Ορθόδοξο Ιεραποστολικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον φλογερό Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη (ο γνωστός συνεργάτης και πιστός  ακόλουθος το Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, από τα πρώτα χρόνια στην Αλβανία), αποτελούμενο από  μια Μοναχή και 4 εθελόντριες κυρίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Γραμματέα του Συλλόγου μας  (κ. Ευαγγελία Αχιλ. Ζαφειρίου) ανεχώρησαν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την Αφρική.
Με την βοήθεια του Θεού, μεσημεριανές ώρες σήμερον (16-12-2020) έφθασαν στον προορισμό τους, στην Ιερά Επισκοπή Bukoba  (Β.Τανζανία), όπους οι γηγενείς ορθόδοξοι αδελφοί τους υποδέχθηκαν με αισθήματα χαράς, αγάπης και-βεβαίως-ευγνωμοσύνης! Ακολούθησε η δοξολογίας και ο Εσπερινός στον ι.ν.του Επισκοπείου.
Ο π. Χρυσόστομος είναι ο νέος Πατριαρχικός έξαρχος στην Ιερά Επισκοπή Bukoba και ιδιαίτερη έμφαση αποδίδει στο πνευματικό έργο ( Λατρεία, Κατήχηση, μυστηριακή ζωή, Μοναχισμός),που αποτελούν «γερά θεμέλια για τους νεοφώτιστους Αφρικανούς αδελφούς μας», όπως ο ίδιος μας είπε.
 Είμαστε  ευγνώμονες στον π. Χρυσόστομο, ως εκ των μετόπισθεν συνεργατών του, όπως και στις εθελόντριες κυρίες που συνδράμουν  με αυτοθυσιαστικό πνεύμα αγάπης και προσφοράς στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική.
Όντως, σπουδαία αυτή η προσφορά των εθελοντών μας, υπερέχουσα εκείνης της υλικής, διότι συμβάλλει στην θεμελίωση του Ορθοδόξου Χριστιανικού φρονήματος σε αδελφούς που μόλις τώρα γνωρίζουν την Ορθοδοξία.
Ο Θεός να ευλογεί και να ενισχύει τους Ιεραποστόλους Του και να χαρίζει πλούσια καρποφορία στον αμπελώνα Του.
Στην φωτογραφία το κλιμάκιο των εθελοντριών κυριών και της αδελφής Μοναχής  με τον π. Χρυσόστομο,που μόλις έφθασε στον τόπο της διακονίας των .
     
Εκ της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ