Για την κοίμηση στενού συνεργάτου της Αρχιμανδρίτου π. Παντελεήμονος Πούλου.
Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την κοίμηση του π. Παντελεήμονος (Πούλου), στενού συνεργάτου του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ", που εδρεύει στη Λάρισα. Από την αρχή της ιδρύσεως του Συλλόγου μας συνεργαστήκαμε για θέματα Ορθοδόξου Ιεραποστολής, κυρίως της αποστολής εφοδίων με Containers στην Αφρική. Από την συνεργασία μας αυτή και την τακτική επικοινωνία μαζί του διαπιστώσαμε ότι πρόκειται περί αρίστου Κληρικού (Ιεροκήρυκας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών επί ετών, αλλά και στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος στο παρελθόν, διατελέσας και Ηγούμενος στην ι.μ.Κορώνης Καρδίτσας),πνευματικού ανδρός και ακούραστου εθελοντή της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο γενικότερα.
Ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου, ο π. Παντελεήμων, με πλήθος πνευματικών παιδιών στην Αθήνα και όχι μόνον. Άνθρωπος προσευχής και εργαζόμενος μέχρι τελευταίας του αναπνοής για την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΉ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.
Οι πάντες εύρισκαν μία ανοικτή αγκαλιά αγάπης και συστηματικής προσευχής, πρακτικής βοηθείας σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, ελεημοσύνης και παρηγορητικού λόγου στον μακαριστό π. Παντελεήμονα.
Γνήσιος κήρυξ του Ορθοδόξου Θείου Λόγου, συγγραφεύς πνευματικών βιβλίων και βιβλίων για τα Ορθόδοξα προσκυνήματα των Αγίων τόπων στα Ιεροσόλυμα, που επισκέπτετο, προσκυνηματικώς, τακτικά με πνευματικά του τέκνα.
Υπηρξεν στενός συνεργάτης του Μητροπολίτου Κατάγκας Congo κ. Μελετίου, κυρίως, καθώς και πολλών άλλων Αφρικανών Αρχιερέων.
Κέντρον ανεφοδιασμού, με Ιερατικές στολές, λειτουργικά είδη και άλλα αναγκαία εφόδια Αφρικανών Ορθοδόξων κληρικών, υπήρξεν η κατοικία του π. Παντελεήμονος στην Αθήνα.
Πάντοτε πρόθυμος και μόνιμος δωρητής τέτοιων εφοδίων στους Ιεραποστόλους της πρώτης γραμμής και πολύ εύστοχα χαρακτηρίζεται σήμερα ως ένας σπουδαίος "Ιεραποστολεύς εκ των μετόπισθεν", άμεσος συνεργάτης Ορθοδόξων Ιεραποστόλων της πρώτης γραμμής, ανά τον κόσμον.
Τα έργα του τον ακολουθούν και στο Ουράνιο Θυσιαστήριο , όπου πλέον θα δέεται υπέρ πάντων ημών και των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων της πρώτης γραμμής στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον π.Παντελεήμονα, τον πιστό συνεργάτη της και ακούραστο εργάτη συμπαράστασης της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο γενικότερα. Αιωνία του η μνήμη.Την ευχή του να έχουμε.

Η τελευταία συνέντευξή του στην ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ.
Η Ψυχή της Ορθοδοδόξου Ιεραποστολής. Διαθέσατε λίγο από το χρόνο σας να ιδείτε τον σεβαστό αυτό Γέροντα, απλό, ταπεινό, ολιγόλογο και  την συγκίνησή του στο τέλος της συνέντευξης όταν είπε ".....σκέφτομαι τι λόγο θα δώσω στον Θεό, όταν δεν έκανα αυτά που μπορούσα να κάνω για τον άνθρωπο και την Ιεραποστολή και την αγάπη του Θεού!!!!!!

https://www.pemptousia.tv/view/b/category/Programs/subCategory/prosbash_...