Φιλοξενούμενος της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ, για ακόμη μία φορά, ο απλός και ταπεινός, γνωστός στην πόλη μας, Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης MWANTZA και Β. Τανζανίας κ. Ιερώνυμος.
Την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και ακολούθως παραβρεθηκε στην εκδήλωση για την επέτειο των εκατό ετών από την κήρυξη της ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ 1821, στον ι. ν. Αγιου Νικολάου, πόλεως Λαρίσης.
Την ίδια ημέρα συναντήθηκε με το Δ. Σ. της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ, ενημερώνοντάς το για το έργο της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στην Αφρική και ομίλησε στην κατηχητική σύναξη της Πέμπτης, ευχαριστώντας τα μέλη, φίλους και δωρητές της Ιεραποστολής για την αγάπη τους και τις προσευχές τους στους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους της Αφρικής.
Την Παρασκευή ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρναβου κ. Ιερώνυμος παρέθεσε " γεύμα αδελφικής αγάπης και ιεραποστολικής συνεργασίας" στον Αφρικανό Ιεραπόστολο Αρχιερέα, στην Επισκοπή κατοικία.
Το Σάββατο εκκλησιάστηκε στον ι. ν. Αγιού Κωνσταντίνου, πόλεως Λαρίσης, ευχαριστώντας τους ΙΕΡΕΊΣ του ιερού Ναού για την φιλοξενία και την αγάπη τους προς το πρόσωπό του.
Την ίδια ημέρα, επισκέφθηκε την ενορία του Αγίου Θωμά Μακρυχωριου, προσκεκλημενος του Εφημερίου π. Ιωάννου και ομιλησε στην κατηχητική σύναξη των μαθητών και μαθητριών του χωριού, οι οποίοι και υπεβαλαν πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σε ενα Ορθόδοξο Αφρικανό Επισκοπο, που τον συνεκίνησαν για το επίπεδο της πνευματικής τους κατάρτισης . Όντως σημαντική η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του π. Ιωάννου και πολύ ωφέλιμος (πνευματικώς και παιδαγωγικώς) , για τα κατηχητόπουλα του χωριού!
Ο επισκέπτης Επίσκοπος ανεχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου ,για να παρευρεθεί στην τελεση του 40ημέρου μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτου Ουγκάντα κυρού Ιωνά, στην Εξαρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στην Αθήνα (Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021).
Με την ευκαιρία αυτή η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ εκφράζει τις ευγνώμονες ευχαριστίες στον Μητροπολίτη μας κ.Ιερώνυμο, ως και στους επώνυμους και ανώνυμους φίλους ,συνεργάτης και δωρητές της Ορθοδόξους Ιεραποστολής στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο.

Εκ της Πορείας Αγάπης