Στη Λάρισα βρέθηκε χθές ανήμερα του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου) για ακόμη μια φορά, φιλοξενούμενος του τοπικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» ο Μητροπολίτη MWATZA(Β.Τανζανία) κ. Ιερώνυμος.
Ο Αφρικανός Επίσκοπος, που είναι γνωστός στην πόλη μας από τις συχνές επισκέψεις του και την συνεργασία του με τον τοπικό Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ», βρέθηκε στην Λάρισα μετά την επίσκεψη του στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Νικόλαο, ο οποίος συμπαρίσταται ενεργά και δυναμικά στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Μητρόπολή του στην Αφρική. Στην συνέχεια είχε συνάντηση, στο Επισκοπείο, με τον Μητροπολίτη κ.Ιερώνυμο, τον οποίο συνεχάρη για τον τρίτο βαθμό Ιεροσύνης και την εκλογή του ως Μητροπολίτου στην Ιστορική Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. Ευχαρίστησε για την ευγένεια και την φιλοξενία που δέχεται ερχόμενος κάθε φορά στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, συζητήσαντες επ` αρκετόν για τις δυσκολίες της Ιεραποστολής και την πορεία της Ορθοδοξίας στην Αφρική.
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης πρότεινε στον Αφρικανό συνεπίσκοπό του να συμμετάσχει στην Λιτανεία του Αγίου Νικολάου, μετά τον εόρτιο εσπερινό, στην φερώνυμη ενορία. Μετά το πέρας της Λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μουάτζα επισκέφθηκε τα ΝΕΑ γραφεία της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ (Ηπείρου 79-83), όπου τελέσθηκε αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας τους και ομίλησε στα μέλη της για το έργο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική.
Αναφερόμενος στις δυσκολίες της Μητροπόλεώς του και στις ποικίλες ανάγκες του εκκλησιαστικού -πνευματικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, ευχαρίστησε « για την στήριξη των Λαρισαίων αδελφών», στην ιεραποστολική του προσπάθεια στην MWATZA (Τανζανία).«Έχουμε δυσκολίες, αλλά υπάρχουν ελπίδες. Ο Χριστός έρχεται αργά! Πιστεύουμε και ελπίζουμε. Δόξα σοι ο Θεός», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ερώτηση εάν η υπάρχουσα κρίση της Ελλάδος επηρεάζει την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Και συνέχισε «…η δική σας δυσκολία είναι και δική μας. Σας σκεφτόμαστε πάντοτε διότι είμαστε αδέλφια εν Χριστώ. Είμαστε ευγνώμονες για την Αγάπη σας. Υπάρχουν αδελφοί μας που στην Ελλάδα στερούνται και το φαγητό και όμως δίνουν από το υστέρημά τους. Αυτό δεν είναι προσφορά, είναι θυσία!!»,σημείωσε χαρακτηριστικά!!
Τέλος, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για την σημαντική βοήθεια της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αυτή προκύπτει από την συμπαράσταση τόσο των Ιερών Μητροπόλεων, όσον και εκείνη των ορθοδόξων ιεραποστολικών συλλόγων, καθώς και για την παρεχόμενη βοήθεια από τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Ελλάδος, της Κύπρου και των ομογενών μας στην Αμερική.

Λάρισα, 7 Δεκεμβρίου 2018
Εκ της «Πορείας Αγάπης»

(Σωτ.Μουντζούρης, Πρόεδρος Δ.Σ.)