Η Γ.Σ. της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ, στο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ,
Και ομιλία για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική.

Με την παρουσία των μελών,φίλων, εθελοντών,συνεργατών και δωρητών της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ και της Ορθοδόξου Ιεραποστολής γενικότερα, πραγματοποιήθηκε στο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ πνευματικό κέντρο του Δήμου Λαρισαίων (Πέμπτη, 28 Φεβρ.2019), η ετήσια (τακτική) Γεν.Συνέλευση του εδρεύοντος στη Λάρισα Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου .
Κατ` αυτήν ομίλησε ο Αγιορείτης Ιερομόναχος (της ι.μ.Γρηγορίου και Ιεραπόστολος στην Αφρική) π.Δαμασκηνός, με θέμα Σκέψεις-προβληματισμοί της σύγχρονης Ορθοδόξου Ιεραποστολή.
Ο ομιλητής με την εμπνευσμένη, περιεκτική και πλήρη -ουσιαστική ομιλία του, "καθήλωσε" στην κυριολεξία το ακροατήριο, για δύο ώρες και πλέον, διηγούμενος και μεταφέροντας πραγματικές εικόνες από την πορεία και το έργο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική (Μπουρούντι, Ρουάντα, Κονγκό γενικότερα). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους τελευταίους μεγάλους Ιεραποστόλυς του Κονγκό ( π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλου, π. Κοσμά Γρηγοριάτη, π. Χαρίτωνα και π. Ιγνάτιο Μαδενλίδη) και στην προσφορά τους στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική γενικότερα.

Ο αγιορείτης Ιερομόναχος πριν την έναρξη της ομιλίας του και της Γεν.Συνέλευσης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη κ.Ιερώνυμο στο γραφείο του, για να του ευχηθεί για την Αρχιερατική του ποιμαντορία στην Μητρόπολή του και έλαβε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου για την ομιλία του στο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Μουντζούρης, αναφέρθηκε στην ίδρυση της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ και στην προσπάθειά της να βοηθήσει την Εξωτερική ΟΡΘΟΔΟΞΗ Ιεραποστολή στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο . Επίσης, παρουσιάσθηκαν και εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του έτους 2018, που δόθηκαν σε έντυπη μορφή σε όλους τους παρευρεθέντες.
Ευχαριστίες, τέλος, οφείλονται, σε ΌΛΑ τα μέλη, φίλους, εθελοντές και συνεργάτες του Συλλόγου που ήταν παρόντες, αποδεικνύοντες κατ` αυτόν τον τρόπο τον ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους προς την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Εκ της Πορείας Αγάπης