Επέστρεψε η «Πορεία Αγάπης» από τα Ρουμάνικα Μοναστήρια. Κατενθουσιασμένοι και γεμάτοι από εμπειρίες επέστρεψαν τα μέλη και οι φίλοι της του τοπικού Ορθοδόξου Ιερασποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης»,από την Ρουμανία,όπου επισκέφθηκαν τα διάσπαρτα εκεί Ορθόδοξα Μοναστήρια της Μολδαβίας.
Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν:Την πόλη του ιστορικού Μπρασόβ και προσκύνησαν στον ναό των Ελληνων που τιμάται στην μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Διανυκτέρευσαν στην γραφική Πιάτρα Νεάμτς και την επομένη εκκλησιάσθηκαν στην Μονή Αγάπια του 17ου αι., (με τις 500 μοναχές και τις αξιόλογες αγιογραφίες του 1860),αφού ενωρίτερα προσκύνησαν στην γειτονική Μονή του Βαρατέκ ( με τις 400 μοναχές).
Η επόμενη στάση, στο ιστορικό και γνωστό από την Ελληνική επανάσταση μοναστήρι του Σέκκου(αρχές 17ου αι.), με 80 μοναχούς,ανδρώο,όπου ο τάφος του ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου,που ανατινάχθηκε στο κωδωνοστάσιο της Μονής με τα παλικάρια του, δημιουργώντας έτσι ένα άλλο Κούγκι.(Θαυμαστό το καθολικό της Μονής που τιμάται στον Τίμιο Πρόδρομο και ρίγη συγκινήσεως διαπερνούν τους προσκυνητές όταν αντικρύζουν την επιτύμβια πλάκα με την μορφή του Λιβαδιώτη΄Ηρωα και την επιγραφή που αναφέρει το ιστορικό,καθώς και τις δύο σημαίες ( Ελληνική και Ρουμανική) που κυμματίζουν επάνω της!
Στην συνέχεια επίσκεψη στην Μονή Συχαστρία ,όπου προσκύνησαν στον τάφο του Γέροντος π.Κλεόπα ILIE και επισκέφθηκαν το κελί που ασκήτευσεν ο σύγχρονος Ρουμάνος Γέροντας. Στην Μονή Νεάμτς,από τα μεγαλύτερα στην Ρουμανία, προσκύνησαν το σκήνωμα του Αγίου Παϊσίου του Βελιτσκόφσκυ (που έφερε στην Ρουμανία το τυπικό από το΄Αγιον΄Ορος και την νοερά προσευχή). Στο Μοναστήρι του Βορονέτς θαύμασαν τις εξωτερικές αγιογραφίες (κυριαρχεί το χρώμα μπλέ του Βορονέτς) και στην Μονή Σουτσεβίτσα τις άριστες εξωτερικές τοιχογραφίες (την Κλίμακα του Ιωάννου, την ρίζα του Ιεσαί και την Δευτέρα παρουσία ,16ου αι.). Στην εορτή της μετάστασης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ( 26 Σεπτ. ) εκκλησιασμός στην Ιερά Μονή Πούτνα (όπου οι τάφοι του Αγίου Στεφάνου του Ηγεμόνος και της συζύγου του Μαρίας από το Βυζάντιο) και στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, όπου το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννου από την Τραπεζούντα, στην πόλη Σουτσιάβα.
Στο Ιάσιο θα παρακολουθήσουν τον εσπερινό στον ι.ν.Τριών Ιεραρχών, όπου κηρύχθηκε η επανάσταση του ` 21 από τον Αλεξ.Υψηλάντη (22 Φεβρ.1821) και στη συνέχεια προσκύνημα στην λάρνακα της Αγία Παρασκευής της Επιβατινής. Την τελευταία ημέρα η ακολουθία του εσπερινού στον Πατριαρχικό ι.ν.των Αγίων Κων/νου και Ελένης,στο Βουκουρέστι, (όπου προσκυνήσαμε το λείψανο του Αγίου Δημητρίου Βουκουρεστίου) .
Τελικός σταθμός η Σόφια της Βουλγαρίας και επίσκεψη στον ι.ν.Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι,νεοβυζαντινής αρχιτεκτονικής,η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1912.
Οι προσκυνητές επέστρεψαν στην Λάρισα αργά την νύκτα, γεμάτοι εμπειρίες και έχοντες αποκομίσει άριστες εντυπώσεις από μία ευλογημένη προσκυνηματική εκδρομή στα πανέμορφα Ορθόδοξα μοναστήρια (το΄Αγιον΄Ορος της Μολδαβίας),στους τόπους που αναφέρονται στην ελληνική ιστορία και στα άλλα αξιοθέατα της Ρουμανίας. Λάρισα 30 Σεπτ.2016 Εκ της Πορείας Αγάπης