Αρχιερατικό μνημόσυνο,13ετές, εις μνήμην του μακαριστού Γέροντος και Καθηγουμένου της ι.μ.Κομνηνείου ("Κοιμήσεως της Θεοτόκου " και "Αγίου Δημητρίου") χωρίου Στομίου του ν.Λαρίσης, τελέσθηκε, την 18η Μαϊου 2019 στον ι.ν.Αγίου Χαραλάμπους, πόλεως Λαρίσης.
Εκεί ο Γέρων π.Αθανάσιος είχε στήσει τον επίγειο Άμβωνά του και τρεις φορές την εβδομάδα, στα πολυπληθή ακροατήριά του,έκανε το καθιερωμένο κήρυγμα του Λόγου του Θεού.
Διασώθηκαν πλέον των 4.000 ωριαίων ομιλιών,ορισμένες εκ των οποίων έχουν απομαγνητοφωνηθεί και κυκλοφόρησαν σε γραπτό κείμενο (εξεδόθησαν τα πρώτα έντυπα βιβλία), όλες δε είναι ανηρτημένες στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονική μορφή (γραπτή ή ηχητική), που μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να τις αναζητήσει,μερικές δε μεταδίδονται από ραδιοφωνικούς σταθμούς ιερών μητροπόλεων και μοναστηριών.
Επικαίρως ομίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.Ιερώνυμος, ο οποίος και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία,συμπροσευχομένων πολλών ιερέων και μοναχών .
Στον κατάμεστο ι.ν. Αγίου Χαραλάμπους συμπροσευχήθηκε πλήθος πνευματικών τέκνων του μακαριστού Γέροντος, καθώς και οι αδελφότες των μοναστηριών με επικεφαλής τους Καθηγουμένους (ι.μ.Κομνηνείου, Στόμιον, π.Πολύκαρπος, Αγίου Νικοδήμου Πυργετού Λαρίσης, π.Ειρηναίος και της γυναικείας αδελφότητος της ι.μ.Μεταμορφώσεως του Κυρίου,Ραψάνη, με την Καθηγουμένη αυτής).
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου,εδόθη ως ευλογία από τον Ηγούμενο της ι.μ.Κομνηνείου π.Πολύκαρπο, ο Γ΄τόμος του βιβλίου "Η Γένεσις"(Χριστιανική Κοσμολογία και Ανθρωπολογία ), 71 απομαγνητοφωνημένα κατηχητικά μαθήματα.
Ο Γέροντας π.Αθανάσιος υπήρξε ο πνευματικός ιδρυτής του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου "Πορεία Αγάπης", που λειτουργεί στην Λάρισα από το έτος 2009. Για το μεγάλο του πνευματικό και κηρυκτικό του έργο από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο " Χρυσόστομος" του 20ού αιώνος).
Ευχόμαστε ο Θεός να ευλογήσει την έντυπη έκδοση του μεγάλου αυτού όγκου των 4.000 και πλέον ωριαίων ομιλίων,προς ωφέλειαν και πνευματικήν οικοδομήν του πιστού Λαού του Θεού.

Ευχόμεθα, Αιωνία η μνήμη του Γέροντα, την ευχή του να έχουμε.