Αναστάτωση προκαλούν τα νέα βιβλία θρησκευτικών σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα θρησκευτικά (ΦΕΚ Β 2920/13-9-2016) παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και τον Νόμο 1566/1985, ο οποίος ορίζει για τους μαθητές:

«Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη.»

Με τα Νέα Προγράμματα Σπουδών επιβάλλεται στους ορθόδοξους μαθητές η διδασκαλία ενός πολυθρησκειακού και συγκρητιστικού μαθήματος, τη στιγμή που σε 22 από τις 29 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το μάθημα θρησκευτικών έχει χαρακτήρα ομολογιακό.

Με τους φακέλους θρησκευτικών που δόθηκαν στα παιδιά μας αποδομείται η Ορθόδοξη ταυτότητά τους και επιχειρείται η προώθηση και επιβολή της παγκοσμιοποίησης καθώς και ο έμμεσος προσηλυτισμός τους στις διάφορες θρησκείες.

Ως γονείς, εκπαιδευτικοί και λαός διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την καταπάτηση θεμελιωδών φυσικών μας δικαιωμάτων.

Καλούμε την ελληνική πολιτεία με βάση τη Συνταγματική αρχή της ισονομίας να σεβαστεί το δικαίωμα των Ορθοδόξων μαθητών να διδάσκονται την πίστη των πατέρων τους, όπως λαμβάνει πρόνοια για τους Μουσουλμάνους, Εβραίους και Καθολικούς να διδάσκονται τα ομολογιακά τους θρησκευτικά και με τους δασκάλους που οι ίδιοι επιθυμούν (Νόμος 4235/14 άρθρο 68 και Νόμος 4386/16 άρθρο 55).

Κάνουμε έκκληση στο Υπουργείο Παιδείας να επανεκτιμήσει τα θλιβερά αποτελέσματα που προκύπτουν στα παιδιά από τη συγκεκριμένη θρησκειολογική σύγχυση.

Απαιτούμε να αποσυρθούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα θρησκευτικά μαζί με τα τωρινά βιβλία και να επανέλθει ο Ορθόδοξος και ομολογιακός χαρακτήρας του μαθήματος.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σεβαστεί τη νομιμότητα και το θρησκευτικό πιστεύω της απόλυτης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και να σταματήσει την προσβολή, τον διωγμό, την υποβάθμιση, τη διάβρωση και τη στοχοποίηση του Ορθόδοξου μαθήματος θρησκευτικών.

Τέλος συντασσόμαστε με τις αυθόρμητες διαμαρτυρίες των γονέων και επικροτούμε τις ενέργειές τους για επιστροφή των βιβλίων αυτών, που δικαιολογημένα θεωρούν απαράδεκτα και επικίνδυνα για τα παιδιά τους.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων
Ένωση Θεολόγων Λάρισας
Γ.Ε.Χ.Α. (Γονέων Ένωσις «η Χριστιανική Αγωγή») Λάρισας
Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Λάρισας
Ενωμένη Ρωμηοσύνη
Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»
Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας»