Απρόσμενη η είδηση του θανάτου του Καθηγητού Ιατρικής του ΑΠΘ Σταύρου Μπαλογιάννη.
Ως Πανεπιστημακος ΔΆΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Επιστήμων Ιατρός (Νευρολόγος) είναι γνωστός στην ευρύτερη Πανεπιστημιακή και Ιατρική Κοινότητα ΔΙΕΘΝΏΣ.Γνωστό το πλούσιο Βιογραφικό του, καθώς καί τό όλο Επιστημονικό και Ερευνητικό του έργο.
Γνωστό και το συγγραφικό του έργο ,το ποιητικό το ΟΡΘΌΔΟΞΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΌ ΈΡΓΟ (Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής).
Κατείχε, επίσης,Διδακτορικό τίτλο - και θέση Καθηγητού - ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΉΣ του ΑΠΘ,κάτι σπάνιο γιά Πανεπιστημιακούς Καθηγητές ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΏΝ.
Υπήρξεν δε και ΕΠΙΣΚΈΠΤΗΣ Καθηγητής σε πλήθος Πανεπιστημίων, διεθνώς (U.S.A, Κίνα , Αγγλία κλπ).
Επισκέπτετο συχνά την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική, με Ιατρικά κλιμάκια , καί βοήθησε στην ίδρυση και λειτουργία νοσοκομειακών μονάδων (πρωτοβάθμιας καί δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης), ανταποκρινόμενος σε αιτήματα,προς τούτο,ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ.
ΓΝΩΣΤΌΣ,ο αείμνηστος Καθηγητής Μπαλογιάννης,στον Σύλλογό μας "ΠΟΡΕΊΑ ΑΓΆΠΗΣ", ο οποίος ΠΡΟΘΥΜΩΣ ανταποκρίθηκε σε πρόσκλησή μας και ομίλησε στην Γεν.Συνελευση του Φεβρουαρίου του 2020,  με τον επίσης Καθηγητή Ιατρικής του ΕΚΠΑ κ.Σερσφείμ Νικ.ΝΑΝΆ ( εξ Αγναντερης Λαρίσης) , γιά το έργο του μακαριστού Γέροντος π.Εφραίμ Φιλοθεϊτου (της Αριζόνας) καί την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΉ στην Αφρική.
Γνωστός και στο ευρύτερο κοινό της Λάρισας, ο μεταστάς Καθηγητής, από τις πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες του στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΕΣΤΊΑ της πόλης μας καί σε άλλους Χριστιανικους Συλλόγους και Επιστημονικούς φορείς,όταν τον προσκαλουσαν.
Η ΠΟΡΕΊΑ ΑΓΆΠΗΣ, διατηρεί αγαθή μνήμη του εκλεκτού και αξιόλογου Επιστήμονα Ιατρού και ακούραστου εργάτη της ΟΡΘΟΔΌΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΉΣ και Κήρυκα του Ορθοδόξου Χριστιανικού Λόγου, εύχεται " ο Άγιος Θεός να κατατάξει την ψυχήν αυτού μετά των Δικαίων πάντων" και να είναι " ΑΙΏΝΙΑ ΑΥΤΟΎ Η ΜΝΉΜΗ".