Πράξη συνείδησης με παιδαγωγικό χαρακτήρα και περιεχόμενο η απόφαση των μαθητών του Δ΄ Γυμνασίου Λάρισας να συγκεντρώσουν,λόγω των εορτών των Χριστουγέννων,το χρηματικό ποσό των 405,15 ευρώ,για να το αποστείλουν στα φτωχά και ορφανά παιδιά (συμμαθητές τους) στην Αφρικανική Ουγκάντα.

Ένα παράδειγμα που έρχεται να προστεθεί σε εκείνο των Δημοτικών Σχολείων Χάλκης και Κοιλάδας, που κατά το παρελθόν προέβησαν στην ίδια πράξη για τον ίδιο σκοπό (ενίσχυση προγράμματος εκπαίδευσης Ι.Μ.Καμπάλας και πάσης Ουγκάντα).

Τις παραμονές των Χριστουγέννων εκπρόσωποι των μαθητών (Μαθήτριες Τσιλιχρήστου Αρετή και Τζήμα Ευαγγελία-Μαρία) συνοδευόμενες από τον Καθηγητή τους (Θεολόγο κ. Νασιώκα Κων/νο),προσήλθαν στα γραφεία του Συλλόγου μας στη Λάρισα και παρέδωσαν το παραπάνω χρηματικό ποσό,προϊόν εθελοντικής προσφοράς φιλανθρωπίας των μαθητών του Γυμνασίου τους.

Το χρηματικό ποσό θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας και πάσης Ουγκάντα (Ορφανοτροφείο-Οικοτροφείο του Γυμνασίου Katede, που κτίσθηκε από τους Έλληνες Αστυνομικούς, μέλη της ΠΟΑΣΥ και λειτουργεί από 5ετίας και πλέον).

Είμαστε ευγνώμονες στα παιδιά αλλά και στους καθηγητές που συνέδραμαν στην απόφασή τους,διότι η βοήθειά τους είναι σημαντική και παρέχει μεγάλη ανακούφιση στην συγκεκριμένη Ορθόδοξη Ιεραποστολή που έχει αναλάβει μία σημαντική προσπάθεια στον εκπαιδευτικό τομέα (Σχολεία,οικοτροφεία-ορφανοτροφεία κλπ.) πράξη αγάπης και αρετής που τιμά τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Ευχόμεθα καλή πρόοδο,υγεία και προκοπή στους δωρητές και είθε να υπάρξουν μιμητές της πράξης των για την ενίσχυση των ορθοδόξων ιεραποστολών του κόσμου.