Κάλεσμα προς όλες τις Ορθόδοξες χώρες να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις, έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, μιλώντας στο Ορθόδοξο Κανάλι "Ένωση".

"Καλώ όλες τις Ορθόδοξες χώρες να απαγορεύσουν την άμβλωση, διότι είναι μεγάλη αμαρτία και ανομία" τόνισε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας.

Ο Δημοσιογράφος παρουσίασε στον Πατριάρχη μια ταινία που είναι αφιερωμένη στη ζωή του Οσίου Παϊσιου, στην οποία περιέχει και μαρτυρίες για το πρόβλημα που υπάρχει στη Ρωσία και Σερβία με τις αμβλώσεις. Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ετησίως στην Σερβία γίνονται 200.000 αμβλώσεις.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος σχολιάζοντας το γεγονός μεταξύ άλλων τόνισε: "Αυτό είναι ένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα της εποχής μας, όχι όμως μόνο για την Σερβία, αλλά για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο."

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης ανέφερε: "Νομίζω πως η Εκκλησία καλείται να μιλήσει στους ανθρώπους, αλλά και να επισημάνει τι φοβερή αυτή αμαρτία της αφαίρεσης ζωής" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης δήλωσε πως "για να σταματήσει αυτή η μεγάλη μάστιγα της εποχής, πρέπει η κάθε Κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση της άμβλωσης στο σύστημα υγείας".