Blog

Ευχαριστίες

Ευχαριστίες πολλές σε ΌΛΟΥΣ τους αδελφούς και Πατέρες (μέλη, δωρητές, συνεργάτες και φίλους της Ορθοδόξου Ιεραποστολής ),οι οποίοι με χαρά καί προθυμία ΑΝΤΑΠΟΚΡΊΘΗΚΑΝ στην πρόσκληση της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ, για προώθηση εφοδίων με Container στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκα / Kongo
(Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Μελέτιος, αδελφός της Ι.Μ.Γρηγορίου Αγίου Όρους ,έχοντας την καταγωγή του από Μ. Μοναστήρι Λαρίσης).

Continue Reading

Στην Πορεία Αγάπης ο σεβασμιώτατος Καμπάλς και Ουγκάντας Ιερώνυμος

Φιλοξενούμενος της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ, ο Μητροπολίτης Καμπάλας Uganda κ. Ιερώνυμος, βρέθηκε σήμερα (25 Οκτ.2023) στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου , στην Λάρισα.
Ο Σεβασμιώτατος , επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο ,από τον οποίον  και έλαβε την ευλογία  να χοροστατήσει  στον Μ. Εσπερινό της εορτής του Αγίου Δημητρίου ,στον φερώνυμο ι. ν. της Ν. Σμύρνης (πόλεως Λαρίσης).

Continue Reading

Ανακοίνωση- Ενημέρωση

Ενημερώνουμε τα μέλη, εθελοντές, φίλους καί συνεργάτες της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ, για την συγκέντρωση απαραιτήτων εφοδίων- πρός αποστολήν με Container - στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας Congó (Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ.Μελέτιος).
Οι  Δωρητές καί φίλοι της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΉΣ μπορούν να προσκομίσουν (Γραφείο μας, Ηπείρου 79-83) τα παρακάτω είδη:
Κερί καθαρό, καρβουνάκια, νάμα για Θεία Λειτουργία, θυμίαμα, άμφια και εκκλησιαστικά σκεύη.
Επίσης:   

Continue Reading

Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας σε συνοικία της Λάρισας

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον ι.ν Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας, κατά μήκος του αναχώματος του Πηνειού στην συνοικία ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Ταμπάκικα).
Στην Λιτανεία προπορεύετο η θαυματουργή Εικών της Παναγίας μας , που βρέθηκε θαυματουργικά σε βαθύ πηγάδι στα "Ταμπάκικα", από το οποίο και ΣΉΜΕΡΑ ΑΝΑΒΛΎΖΕΙ ύδωρ (Αγίασμα). Ακολουθούσε η εικόνα της εορτάζουσας ΣΗΜΕΡΑ Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, λείψανο του Αγίου Παρθενίου, ο κλήρος καί πλήθος πιστού Λαού του Θεού.

Continue Reading

Ανακοίνωση

Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ, ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος της; πόλης μας (Ηπείρου 79-83, πλησίον Αγίου Νικολάου-Τηλ2410 610319, ώρες Γραφείου 10-13,30, πλην Κυριακής), απευθύνει έκκληση στα Μέλη του να προσκομίσουν, το συντομότερο δυνατό απαραίτητα  είδη (κλινοστρωμνής ρουχισμού καινούργια, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής), στον Σύλλογο προκειμένου προωθηθούν στους  έχοντες  άμεση ανάγκη πληγέντες από την πλημμύρα συμπολίτες μας.

Continue Reading

Επιστολή Θεοφιλεστάτου Σιλβέστρου προς την Πορεία Αγάπης

Ο Επίσκοπος Jijia  και Uganda  κ.Σίλβεστρος, απέστειλε την παρακάτω ΕΠΙΣΤΟΛΉ στον Σύλλογό μας "ΠΟΡΕΊΑ ΑΓΆΠΗΣ",που εδρεύει στην Λάρισα, ευχαριστώντας τους Δωρητές της που βοήθησαν στην ανέγερση Σχολείου Σ' Βαθμίδας στην Επισκοπική του Περιφέρεια στην UGANDA της Κεντρικής ΑΦΡΙΚΉΣ.
ΔΕΊΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, που δείχνει την ευγνωμοσύνη του Επισκόπου καί του Ποιμνίου του (νεοφώτιστων Αφρικανών ) στους Κτήτορες Δωρητές της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ, για την έμπρακτη καί ανιδιοτελή, φιλάνθρωπη και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΑΓΆΠΗ τους:

Continue Reading

Επέστρεψε η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ  από τα Μοναστήρια της Βέροιας

Προσκυνηματική εκδρομή στα Μοναστήρια του ν.Ημαθίας, μετά την λήξη των Κατηχητικών του Συνάξεων (Κύκλοι μαθητείας Αγίας Γραφής ανδρών και γυναικών) , πραγματοποίησε ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ, που εδρεύει στην πόλη μας (Ηπείρου 79-83, πλησίον του Αγίου Νικολάου),χθες Κυριακή των Αγίων Πάντων (11 Ιουνίου).

Continue Reading

Αμέριστη η συνδρομή των αστυνομικών στην ορθόδοξη Αφρική

Για την ανέγερση των δύο Γυμνασίων στην Ουγκάντα και στη Β. Τανζανία (BUKOBA), με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και τη συνδρομή των Ελλήνων αστυνομικών, μελών της, τα έτη 2003 και 2006, αντίστοιχα και γενικότερα για τη βοήθεια που παρέχουν οι Αστυνομικοί στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική, ενημερώθηκαν οι τεταρτοετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη και Προϊστάμενο της θρησκευτικής υπηρεσίας της Αστυνομίας π.

Continue Reading

Ενημέρωση - Υπενθύμιση

Όπως ανακοινώθηκε προ ημερών, προετοιμάζεται Container αποστολής εφοδίων γιά την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΉ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΉ (Ιερά Επισκοπή BUKOBA και Δυτ. Τανζανίας).
Μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, 4 Μαρτίου , οι επιθυμούντες μπορούν να προσκομίσουν την προσφορά τους ( εκκλησιαστικά σκεύη, εικόνες, νάμα, θυμίαμα, λαμπάδες ιερών ακολουθιών κλπ) στην ΠΟΡΕΊΑ ΑΓΆΠΗΣ, Ηπείρου 79-83, πλησίον του Αγίου Νικολάου, ώρες 10:30 - 13:30 καθημερινή καί απόγευμα Τρίτης και Πέμπτης, ώρες 6-7 Μ.μ.
Πάντα ταύτα για ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ εκείνων πού ενδιαφέρεται και ζήτησαν πληροφορίες γι' αυτό.
Υ.Γ.

Continue Reading

Ιεραποστολική Εκδήλωση στη Λάρισα

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 6,30 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο ΛΆΡΙΣΑΣ ( Συμβολή οδών Κουμουνδούρου καί Ανθ.Γαζη ), στην αίθουσα εκδηλώσεων (Αμφιθέατρο 1ου ορόφου) θα πραματοποηθεί μια ενδιαφέρουσα ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΉ ΕΚΔΉΛΩΣΗ - με συνδιοργάνωση ΙΕΡΆΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΑΡΊΣΗΣ ΚΑΊ ΤΥΡΝΆΒΟΥ ΚΑΙ του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΆΠΗΣ".
Η εκδήλωση αφορά την παρουσίαση του βιβλίου της Φιλολόγου και συγγραφέως κας Μαρίας ΑΡΆΠΚΟΥΛΕ .

Continue Reading

Pages