Επέστρεψε η Πορεία Αγάπης από τα μοναστήρια της Λευκάδας και της Πρέβεζας

Περισσότερα

Ευχαριστημένοι επέστρεψαν οι συμμετέχοντες στην τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης» στην Λευκάδα,Πρέβεζα και Πάργα.

Επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Πεφανερωμένης, στην Λευκάδα,όπου εκκλησιάσθηκαν το πρωϊ του Σαββάτου (27 Σεπτ.) και ακολούθως στο αρχονταρίκι του μοναστηριού δέχθηκαν το πατροπαράδοτο μοναστηριακό κέρασμα και ξεναγήθηκαν από Μοναχούς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχαν στον εσπερινό του ι.ν. Αγίας Τριάδος Πρέβεζας, όπου τους υποδέχθηκε ο Λαρισαίος Αρχιμανδρίτης (και Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Πρεβέζης) π. Άβελ Κωνσταντινίδης, που ομίλησε στους προσκυνητές επικαίρως.

Την επομένη ημέρα (Κυριακή 28 Σεπτ.)εκκλησιάσθηκαν στο ανδρώο Μοναστήρι του Προφήτου Ηλία, πλησίον της πόλης της Πρέβεζας και κατά την διάρκεια φιλοξενίας τους στο αρχονταρίκι τους ομίλησε επικαίρως ο Ηγούμενος της περιωνύμου αυτής Ιεράς Μονής.

Καθ` οδόν προς Πάργα επισκέφθηκαν το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής Πούντα (Καναλάκι Πρέβεζας), όπου η παράδοση τοποθετεί τον τάφο της Αγίας Παρασκευής της Οσιοπαρθενομάρτυρος (της Ρωμαίας).

Το βράδυ επέστρεψαν στην Λάρισα, έχοντες νωπές τις μνήμες από τα ιερά προσκυνήματα και την περιήγησή τους στα αξιοθέατα της Λευκάδας (περίπλους του Σκορπιού) και στην γραφική Πάργα.

Η επόμενη προσκυνηματική εκδρομή θα ανακοινωθεί έγκαιρα για ενημέρωση των μελών και φίλων του Συλλόγου.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό

Γάμοι στο Μπουρούντι

Τον Ιούλιο του 2014 στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουραμάτα (Μπουρούντι ) συντελέστηκαν οι γάμοι τριων νεοβαπτισμένων ζευγ

π Αντώνιος

Ο π Αντώνιος είναι ιερέας της Αρχιεπισκοπής Ουγκάντας .

Ετήσια Συνέλευση 2013

Από την ετήσια συνέλευση του Συλλόγου το 2013.Παρίσταται ο Σεβασμιώτατος Κατάνγκας Μελέτιος. Διακρίνεται ο γιατρός κος Ζ

Σεβασμιώτατος Μελέτιος

Μητροπολίτης Κινσάσα