Η ψήφιση του νομοσχεδίου για «την ισότητα στον γάμο» αποτελεί για την πατρίδα μας τη μελανότερη στιγμή στην κοινοβουλευτική της ιστορία και στην άσκηση του νομοθετικού έργου.
Με την ψήφιση αυτή κατέστη Νόμος της Πολιτείας η αλλοτρίωση έως καταστροφής, του θεσμού του γάμου , που διαχρονικά και πανανθρώπινα κατανοείται ως ένωση ανδρός και γυναικός μόνον.
Η ευρεία κοινωνική αντίθεση που εκδηλώθηκε όλο αυτό το διάστημα της διαβούλευσης του νομοσχεδίου δεν ελήφθη υπόψη από τους νομοθετούντες, καταδεικνύοντας την παντελή δημοκρατική απονομιμοποίηση του ψηφισθέντος νόμου, ο οποίος είναι «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα μια ισχνής μειοψηφίας επιθετικών δικαιωματιστών.
Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής έγιναν δεκτοί προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους φορείς που στη συντριπτική τους πλειοψηφία υποστηρίζουν ανοιχτά την αποδόμηση των αιώνιων θεσμών του γάμου και της οικογένειας (όπως ενδεικτικά Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών ΝELFA, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Ομάδα Υπερήφανοι Γονείς, Εκπρόσωπος από τη Θεσσαλονίκη Pride, Πολύχρωμο Σχολείο για μια συμπεριληπτική εκπαίδευση σε ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, Orlando LGBT+ κ.ά) τη στιγμή που αποκλείστηκαν με παιδαριώδεις προφάσεις εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του Αγίου Όρους, αποδεικνύοντας τη μεροληπτική και ιδεοληπτική στάση των αρμοδίων.
Δυστυχώς, στο εθνικό και κοινωνικό αυτό έγκλημα συνήργησαν 175 βουλευτές υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο, οι περισσότεροι εξ αυτών καταπατώντας κάθε έννοια εξουσιοδότησης εκ μέρους των ψηφοφόρων τους, τους οποίους κατά το κοινώς λεγόμενο «έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους», προκειμένου να γίνουν αρεστοί στον «Καίσαρα». Δεν έλειψαν βέβαια και εκείνοι που φυγομάχησαν ως εκ προμελέτης ριψάσπιδες, διευκολύνοντας με την αποχή ή την αμέτοχη παρουσία τους την επιτέλεση του ανοσιουργήματος.
Σε τοπικό επίπεδο, συγχαίρουμε εκείνους τους βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο διατρανώνοντας εμπράκτως την αντίθεσή τους. Καταθέτουμε το γεγονός ότι, ενώ στο σύνολό τους οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης στις συναντήσεις μας προέβαλαν συνειδησιακούς λόγους ενάντια στο νομοσχέδιο, τελικά οι δύο από αυτούς το υπερψήφισαν, ενώ το ίδιο έπραξε και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκφράζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αποδοκιμασία μας για τη στάση τους αυτή, η οποία οδηγεί στη διάρρηξη της μεταξύ μας κοινωνίας, άχρι της δημόσιας και έμπρακτης μετάνοιάς τους την οποία και ολοκαρδίως ευχόμαστε. Ας γνωρίζουν ότι ως φορείς της νομοθετικής εξουσίας  υπόκεινται στην κρίση του λαού, αλλά και στην αλάνθαστη και απροσωπόληπτη κρίση του Αιώνιου Νομοθέτη. Και είναι γνωστή η βιβλική της ετυμηγορία προς άρχοντα: “Μανή, θεκέλ, φάρες”(Δαν. ε'25). Δηλαδή: “μετρήθηκες, ζυγίστηκες και βρέθηκες λειψός”.
Προσευχόμαστε ενθέρμως, Αυτός που έχει τον τελικό λόγο στην ιστορία του κόσμου, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, να ματαιώσει στην πράξη τα σχέδια αυτών που επέβαλαν τον συγκεκριμένο Νόμο και να μην άρει το έλεος Του από την πατρίδα μας.
 
Την ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου υπογράφουν τα παρακάτω Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Λαρίσης και ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ν.Λαρισας.
Σύλλογος Πολυτέκνων ν. Λάρισας
Ένωση Θεολόγων ν. Λάρισας 
Ενωμένη Ρωμηοσύνη
Ένωσις Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) Λάρισας
Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Άγιος Δαμιανός ο Οσιονεομάρτυς"
Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης»
Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος «Ο Σάπφειρος»
Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας
Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»
Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος»