Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον ι.ν Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας, κατά μήκος του αναχώματος του Πηνειού στην συνοικία ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Ταμπάκικα).
Στην Λιτανεία προπορεύετο η θαυματουργή Εικών της Παναγίας μας , που βρέθηκε θαυματουργικά σε βαθύ πηγάδι στα "Ταμπάκικα", από το οποίο και ΣΉΜΕΡΑ ΑΝΑΒΛΎΖΕΙ ύδωρ (Αγίασμα). Ακολουθούσε η εικόνα της εορτάζουσας ΣΗΜΕΡΑ Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, λείψανο του Αγίου Παρθενίου, ο κλήρος καί πλήθος πιστού Λαού του Θεού.
Αξιέπαινος η πρωτοβουλία των Ιερέων τού ι. Ναού, ως δοξολογία καί ευχαριστία αποτροπής πλημμύρας της συνοικίας κατά τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία και επιπλέον ως ικεσία πρός αποφυγήν παρομοίων θεομηνιών στο μέλλον.
Η, δύο χιλιομέτρων περίπου, λιτανευτική ΠΟΡΕΊΑ ,  συνεκίνησε τους συμμετέχοντες Πιστούς αλλά και τους περιοίκους , που εξήλθον των -κατά το μήκος αυτής - κατοικιών με αναμμένα κεριά και προσευχόμενοι.
Ώρα 12,00 επάνοδος των Ιερών Εικόνων καί του Αγίου Λειψάνου στον ι.ν. με την συγκινητική ψαλμωδία του "Τίς Θεός Μέγας ως ο Θεός ημών; Είς Θεός , ο ποιών θαυμάσια ΜΌΝΟΣ!"
Ο π. Άνθιμος καί ο π.Στέφανος ευχαρίστησαν την Παναγία, πρωτίστως, για την θαυμαστή παρέμβασή της στην πρόσφατη θεομηνία που απέτρεψε την πλημμύρα της συνοικίας καί όλης της πόλης , εκ των υδάτων του παραπλησίου Πηνειού ποταμού, καθώς καί όλους τούς συμμετέχοντες πιστούς, βοηθούντας τους πλημμυροπαθείς παντοιοτρόπως (αρχές και ανώνυμοι πολίτες) και ζήτησαν την προσευχή μας πρός ΌΛΟΥΣ.
Ακολούθησε η ευλογία των πιστών με τον καθιερωμένο αγιασμό της Πρωτομηνιάς και η διανομή του αντιδώρου με τάξη και ευλάβεια των πιστών.