Blog

Επιστολή Θεοφιλεστάτου Σιλβέστρου προς την Πορεία Αγάπης

Ο Επίσκοπος Jijia  και Uganda  κ.Σίλβεστρος, απέστειλε την παρακάτω ΕΠΙΣΤΟΛΉ στον Σύλλογό μας "ΠΟΡΕΊΑ ΑΓΆΠΗΣ",που εδρεύει στην Λάρισα, ευχαριστώντας τους Δωρητές της που βοήθησαν στην ανέγερση Σχολείου Σ' Βαθμίδας στην Επισκοπική του Περιφέρεια στην UGANDA της Κεντρικής ΑΦΡΙΚΉΣ.
ΔΕΊΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, που δείχνει την ευγνωμοσύνη του Επισκόπου καί του Ποιμνίου του (νεοφώτιστων Αφρικανών ) στους Κτήτορες Δωρητές της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ, για την έμπρακτη καί ανιδιοτελή, φιλάνθρωπη και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΑΓΆΠΗ τους:

Προς: Τον Σύλλογο “Πορεία Αγάπης Λάρισας”
                                            ΛΆΡΙΣΑ - GRECCE.
Aδελφοί μου εν Χριστώ, Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Αξιότιμα Μέλη του Ιεραποστολικού Συλλόγου “Πορεία Αγάπης Λάρισας”, καλή και ευλογημένη Εκκλησιαστική χρονιά.
 Η Χάρις και η Ευλογία του νέου Ενιαυσίου της Χρηστότητος του Κυρίου να είναι σε εσάς και στις οικογένειές σας. 
Ευχές και αγάπη από την μακρινή σε απόσταση, αλλά κοντινή με την προσευχή, Επισκοπή Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκαντας. 
Σας ευχαριστώ για όλα όσα η αγαπώσα καρδία σας έχει προσφέρει από το υστέρημα σας για την ανακούφιση " των εν παντοίαις ανάγκαις ευρισκομένων αδελφών μας". Ιδιαίτατα για την προσφορά του Παιδικού Κέντρου (Σχολική Μονάδα Σ' Βαθμίδας), που τώρα το ονομάσαμε Πιαδικό Σταθμό στην πόλη Μπουγιέντε.
Η Σχολική αυτή Μονάδα Α ' Βαθμίδας, δημιουργήθηκε από τη γενναία συνδρομή της οικογενείας Στεργιούλη, εις μνήμην των εκ της οικογενείας αυτής, Χαραλάμπους, και των γονέων Βασιλείου και Ευδοξίας, που υπήρξαν αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής μας, τακτικοί δωρητές της ΠΟΡΕΊΑΣ ΑΓΆΠΗΣ, που έφυγαν από την πανδημία του κορονοϊού πρόπερσι. 
Ο συγκεκριμένος αυτός Παιδικός Σταθμός θα λειτουργεί και ως Νηπιαγωγείο για τα μικρά παιδιά, αλλά και ως Κέντρο Κατήχησης, έτσι ώστε τα παιδιά να μπολιάζονται στο αειθαλές δέντρο της Ορθοδόξου Πίστεως. Εδώ θα λαμβάνουν χώρα διάφορα προγράμματα φιλανθρωπικής φύσεως και προσφοράς κυρίως για παιδιά.
Αυτό που έχει μεγάλη ανάγκη ολόκληρη η Ήπειρος της Αφρικής και που δυστυχώς είναι σε μεγάλη έλλειψη είναι η μόρφωση. Και φυσικά δεν εννοούμε την πανεπιστημιακή μόρφωση, αλλά ακόμα και αυτή την ίδια την βασική, που σ'εσάς στην Ευρώπη λέγεται και υποχρεωτική…
Τα σχολεία στην Ουγκάντα είναι επί πληρωμή, κάτι που σημαίνει ότι πάρα πολύ λίγοι συνάνθρωποί μας μπορούν να πλησιάσουν αυτό το αγαθό που στον δυτικό κόσμο είναι αυτονόητο. Και γι’ αυτό δίνουμε τόση μεγάλη βαρύτητα για τη δημιουργία διαφόρων σχολικών μονάδων σε φτωχές περιοχές στην Επαρχία μας, ακολουθώντας το παράδειγμα του μεγάλου Εθνοϊερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού.
Εμείς ως Ορθόδοξη Εκκλησία κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθώντας να κάνουμε εφικτό σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και νέους να μπορέσουν να αποκτήσουν αυτό το σπουδαίο αγαθό. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για να σπουδάσουν αλλά οι προσφορές των χρημάτων ελάχιστες. 
Και η Επισκοπή μας, είναι μια ιεραποστολική Εκκλησία με λίγες δυνατότητες και για αυτό το λόγο κάνουμε επίκληση στα αγαθά και φιλάνθρωπα αισθήματά σας, για να μας παράσχετε την όποια βοήθεια μπορείτε. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι δεν υπάρχουν και στην Ελλάδα πολλοί οι κατέχοντες. Επί παραδείγματι με το μικρό σχετικά ποσό των 150 €, μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα για ένα μαθητή για έναν ολόκληρο χρόνο, δηλαδη 50€ το κάθε τρίμηνο. Με λίγα περισσότερα μπορεί να καταστεί δυνατόν για έναν νέο να σπουδάσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Και κάτι ακόμα, στις δραστηριότητες και δράσεις της Επισκοπής μας, είναι και η διατήρηση και κάποιες φορές και η ανακαίνιση των ήδη υπαρχουσών υποδομών, για να μπορεί να έχει συνέχεια η προσφορά αυτού του σημαντικοτάτου άγαθού που όπως σας είπα δεν είναι αυτονόητο σε εμάς Επίσης,Αδελφοί μου , στο Κέντρο που η αγάπη σας βοήθησε και βοηθάει σκοπό έχουμε να το εξοπλίσουμε και με διάφορα παιχνίδια έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν, να χαίρονται αλλά και να γυμνάζουν εκτός του πνεύματος και το σώμα τους, για να μπορεί να βρίσκει εφαρμογή το ρητό των αρχαίων Ελλήνων  “νους υγιής εν σώματι υγιή”. 
Και σε αυτή την κίνησή μας, σας καλούμε να βοηθήσετε τους μικρούς αγγέλους να πετάξουν με τα φτερά της ψυχής τους, που εσείς θα βοηθήσετε να ανοίξουν. 
Τέλος,να μοιραστώ μαζί σας καί την χαρά μας ότι , στο ίδιο μέρος, δίπλα ακριβώς, κάνουμε την ανέγερση του Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού, ώστε να υπάρχει Ορθόδοξος Ναός για το παιδικό μας Κέντρο αλλά και γενικά για την περιοχή αυτή, προς δόξαν του ΑΓΊΟΥ ΘΕΟΎ.

Η Χάρις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού είη μετά πάντων υμών!!
                  + Ελάχιστος εν Επισκόποις
Ο Τζίντζας & Ανατολικής Ουγκάντας 
                         Σίλβεστρος