Blog

π. Χαρίτων Ιlunga Musungayi

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2019

Προς τον αξιότιμο κύριο Πρόεδρο του Συλλόγου Πορειας και τα αγαπητά μέλη

Αξιότιμε κ. πρόεδρε,
Έρχομαι προς εσάς με τις ευλογίες του ΑΘΜ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεοδώρου να μοιραστώ μαζί σας τις δυσκολίες που συναντώ στο καινούριο μας ιεραποστολικό κλιμάκιο της ιεράς επισκοπής Γκόμα του Κονγκό.
Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει όλη την Ελλάδα μας αλλά οι συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε στην ιερά μας επισκοπή είναι τραγικές . Να σας ευχαριστήσω πάλι για την οικονομική βοήθειά σας, ο Θεός πάντα να ευλογείσει τα έργα των χειρών σας. Θα σας αναφέρω κάποιες από αυτές για να μη σας κουράσω.
1. Δεν έχουν που να βάλουμε το κεφάλι μας … Προσπαθήσαμε να βρούμε ένα σπίτι να ενοικιάσουμε όπως μας το ζήτησαν περισσότεροι , το βρήκαμε και το ενοίκιο συν νερό και ρεύμα είναι για κάθε μήνα 800$ . Που να τα βρούμε εφόσον δεν έχουν έσοδα
2. Δεν έχουμε εκκλησία . Πηγαίνουμε σ’ένα σχολείο όπως σας το αναφέραμε στις προάλλες , όπου μας παραχωρούν μια τάξη για τα μυστήρια της εκκλησιάς , και αυτό με πληρωμή . Εφόσον ο χώρος αυτός βρίσκεται λίγο μακριά από κει που μένουμε , πρέπει όποτε είναι να πάμε , να νοικιάζουμε ένα μέσον , 30-100$ την ημέρα. Πηγαίνουμε δυο με τρεις φορές την εβδομαδα για κατήχηση και μια φορά τουλάχιστον για θεια λειτουργία κάθε Κυριακή.
3. Τα λειτουργικά είδη πρέπει να τα αγοράσουμε . Πως όμως;
4. Έχουμε κάποια οικόπεδα που είχαν δοθεί πριν πολλά χρόνια στο τότε Αρχιεπισκοπή Κεντρώας Αφρικής και όπου κτιστήκαν κάποιοι ναοί και σχολείο , δυστυχώς αυτά τα οικόπεδα που τώρα ανήκουν στην επισκοπή μας , στο Νότιο Κίβου , μακριά από το κέντρο της επισκοπής , δεν έχουν τίτλους . Κινδυνεύουμε να μας τα πάρουν . Οι πρώην αρχιερείς δεν είχαν κάνει τους τίτλους και μου έδωσαν τα χαρτιά να ασχοληθώ εγώ που δεν έχω ούτε μισθό ούτε έσοδα. Πως θα γίνει! Ο Κίνδυνος για να μας πάρουν τα οικόπεδα είναι μεγάλος διότι δέχομαι σε καθημερινή φάση απειλές από τις αρχές της χώρας εφόσον πέρασαν πολλά χρόνια και κρατάμε παράνομα οικόπεδα . Και η υπόθεση αυτή θέλει 5200 $. Περιμένουν να γυρίσω για να τους τα δώσω , αλλιώς χάνουμε αυτά που υπάρχουν
5. Έχω δυο πατέρες που πρέπει να πληρώσω κάθε 20 του μηνός , 150$ στο καθένα. Για το Οκτώβριο μήνα δε τους πλήρωσα και δεν ξέρω τι να κάνω ούτε καν για τους υπόλοιπους μήνες διότι πρέπει να ζήσουν και με τις οικογένειες τους

Κύριε Πρόεδρε και αγαπητά μου μέλη ,
Όπως τα βλέπετε , είναι πολλές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση και πολλά άλλα που δεν μπορούμε να περιγράψουμε γνωρίζοντας ότι μπορείτε να τα φανταστείτε .
Ζητούμε την αγάπη σας ,
1. Για να μας κτίσετε έστω και μια μικρή ενορία όπου μπορούμε να λειτουργούμε καθημερινά και να γλιτώσουμε τα βάσανα το να περιμένουμε εκτός σχολείου μέχρι να αδειάσει η αίθουσα για να μπούμε και να λειτουργήσουμε και να τρέχουμε να τελειώσουμε για να συνεχίζουν τα παιδιά τα μαθήματα τους
2. Να μας βοηθήσετε να αποκτήσουμε μια διεύθυνση έχοντας ένα σπίτι που θα γίνει η έδρα της επισκοπής διότι εκεί που μας έστειλε ο Άγιος Θεός δεν έχουμε τίποτα και πρέπει να φτιάξουμε από την αρχή τα πάντα.
3. Ένα μέσο μεταφοράς είναι απαραίτητο διότι όλα θέλουν μέσον μέχρι και για τις βαφτίσεις , πρέπει να νοικιάζουμε για να μεταφέρουμε κατηχούμενους στη λίμνη Κίβου για τη βάπτιση τους
4. Να μπορέσουμε να πληρώσουμε τους πρεσβυτέρους μας
5. Και να μας βοηθήσετε να σώσουμε τα οικόπεδα που εδώ και πάνω από 10 χρόνια είναι παράνομα κτισμένα και ρισκάρουμε με τις τελευταίες απειλές των αρχών να χάσουμε ότι έχει μέσα .

Αγαπητά μου μέλη , δε θέλω να σας κουράσω . Η Κατάσταση είναι σοκ γενικά και μόνο με τη βοήθεια σας μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αν αποκτήσουμε εκκλησία , θα είναι η καλή μας αρχή για να μας γνωρίζει όσο και περισσότερα ο κόσμος όπως μου το είπε ο μοναδικός έλληνας που βρίσκετε εκεί χρόνια και υποφέρει κι΄αυτός.
Σας ευχαριστούμε πολύ για ότι κάνετε για το έργο του Θεού και εύχομαι δια των πρεσβειών της Παναγίας μας και του ΑΘΜ Πάπα και Πατριάρχη μας , να ευλογεί τα έργα σας ο Παντοδύναμος Θεός.
Μετά εν Χριστώ αγάπης
π. Χαρίτων Ιlunga Musungayi

Πατριαρχικός επίτροπος Γκόμα