Από της ιδρύσεως της «Πορείας Αγάπης», πραγματοποιήθηκαν αποστολές συνεργατών μας στην Αφρική (Ουγκάντα-Τανζανία).Η πρώτη αποστολή έγινε από Σάββατο 6 έως Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, στην οποία συμμετείχαν τρεις εκ του Δ. Σ. του Συλλόγου (Πρόεδρος, Γραμματέας και το μέλος ΑΘ. Νανας), τέσσερα μέλη-συνεργάτες μας και ένας εθελοντής γεωπόνος από το γειτονικό Βόλο. Με συναισθήματα αγάπης και προσφοράς οι συνεργάτες μας επισκέφτηκαν τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές της Ουγκάντας και Τανζανίας (Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας) και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το συντελούμενο εκεί έργο των Ορθοδόξων Ιεραποστολών για τη δόξα και την αγάπη τον Κυρίου μας. Η προσφορά υπήρξε θετική, σύμφωνα και με την εκτίμηση των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών κ.κ. Ίωνα και Ιερωνύμου. Η παραμονή τους εκεί ήταν αρκετή, ώστε να βοηθήσουν στο κατηχητικό έργο και στη διακονία φιλανθρωπίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Ευχάριστη έκπληξη η επιτυχής λειτουργία του οικοτροφείου τον π. 'Ιωάννου (πάνω από 500 παιδιά) στην Degeya (Ουγκάντα) καθώς και η προσπάθεια του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου στον πνευματικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό τομέα. Αρωγοί στο έργο αυτών των Ιεραποστολών είναι Ορθόδοξοι από όλο τον κόσμο, (κυρίως της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας στην Αμερική, Καναδά και Αυστραλία). Αξιοσημείωτη είναι και η οικονομική συνεισφορά πολλών Λαρισαίων στο πρόγραμμα της εκπαιδευτικής υιοθεσίας τον π. 'Ιωάννου στην Ουγκάντα, καθώς και εκείνη των συνεργατών, δωρητών και φίλων της «Πορείας Αγάπης» στις προαναφερθείσες Μητροπόλεις. `Ως Διοικητικό Συμβούλιο αισθανόμαστε την ανάγκη να καταθέσουμε το σεβασμό μας και την αγάπη μας προς τούς Σεβασμιότατους Μητροπολίτες κ.κ. Ιωνά και Ιερώνυμο και τούς αυτόχθονες συνεργάτες τους, όπως επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες—εθελοντές και μέλη τον Συλλόγου μας για την αυθόρμητη και ανιδιοτελή θυσιαστική τούς προσφορά αγάπης προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Αφρικής.
Δόξα σοι ό Θεός!
Ελπίζουμε στη συνέχιση της προσπάθειας αυτής, δια των πρεσβειών τον προστάτη Αγίου μας Ιωάννου τον 'Ελεήμονος και την ευχή του μακαριστού μας Γέροντος (πνευματικού Ιδρυτού τον Συλλόγου μας π. Αθανασίου).