Στη Λάρισα βρέθηκε για ακόμη μια φορά, φιλοξενούμενος του τοπικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» ο μητροπολίτης MWATZA (Β. Τανζανία) κ. Ιερώνυμος, ο οποίος είναι γνωστός στην πόλη μας, από τις συχνές επισκέψεις του και τη συνεργασία του με τον τοπικό Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο.

Σε συνάντησή του με το Δ.Σ. της «Πορείας Αγάπης», αναφέρθηκε στις δυσκολίες της Μητροπόλεώς του στην Αφρική και στις ποικίλες ανάγκες του εκκλησιαστικού και πνευματικού έργου της τοπικής Εκκλησίας και ευχαρίστησε για «τη στήριξη των Λαρισαίων αδελφών», στην ιεραποστολική του προσπάθεια στην MWATZA (Τανζανία).

«Έχουμε δυσκολίες, αλλά υπάρχουν ελπίδες. Ο Χριστός έρχεται αργά! Ζούμε τη γιορτή της ελπίδας, την Αναστάσιμη περίοδο. Πιστεύουμε και ελπίζουμε. Δόξα σοι ο Θεός», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ερώτηση «εάν η υπάρχουσα κρίση της Ελλάδος θα τελειώσει κάποτε». Και συνέχισε «…η δική σας δυσκολία είναι και δική μας, σας σκεφτόμαστε πάντοτε διότι είμαστε αδέλφια «εν Χριστώ» και είμαστε ευγνώμονες για την Αγάπη σας»!

Ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος λειτούργησε, στον πανηγυρίζοντα ι.ν. Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας, ευλόγησε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου που εκκλησιάσθηκαν και κοινώνησαν ομαδικά και δέχθηκε τη φιλόξενη αγάπη του εφημερίου του ιερού ναού και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια ανταποκρίθηκε στην ευγενική πρόσκληση της διευθύντριας του Σχολείου και επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα, όπου είχε την ευκαιρία να ομιλήσει στους μαθητές και εκπαιδευτικούς για τον Ορθόδοξο ιεραποστολικό έργο στην Αφρική και να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση, στο Επισκοπείο, με τον μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, τον οποίο ευχαρίστησε για την ευγένεια και τη φιλοξενία που δέχεται, ερχόμενος κάθε φορά στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου. Συζήτησαν για αρκετή ώρα για τις δυσκολίες της Ιεραποστολής και την πορεία της Ορθοδοξίας στη μαύρη ήπειρο.

Το μεσημέρι μετέβη στην ιερά μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας όπου συναντήθηκε με τη Γερόντισσα και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη κυρού Σεραφείμ, τον οποίον γνώριζε και είχε επισκεφθεί στη Μητρόπολή του παλιότερα και ομίλησε σε ιερατική σύναξη στην πόλη της Καλαμπάκας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ομίλησε στον κύκλο επιστημόνων στη φιλόξενη αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας (επί της οδού Ανθ.Γαζή) και αναφέρθηκε στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και στην παρεχόμενη βοήθεια από τους Ορθοδόξους αδελφούς της Ελλάδος και της Κύπρου. Ο μητροπολίτης αναχώρησε από τη Λάρισα χθες Τετάρτη.