Ο Σεβ.Μητρ.Μουάτζα,Β.Τανζανίας κ.κ.Ιερώνυμος προσκεκλημένος του Ορθοδόξου Ιερ.Συλλόγου "Πορεία Αγάπης" φιλοξενήθηκε στην πόλη μας από 13/16 Μαϊου.Ευρισκόμενος στη Λάρισα ανταποκρίθηκε στην ευγενική πρόσκληση του τοπικού Επισκόπου (Μητρ. Λαρίσης, Σεβ. κ. Ιγνατιου), και παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις (εσπερινός, Θεία λειτουργία κυριωνύμου ημέρας και λιτάνευση αγίων λειψάνων) του προστάτη Αγίου Αχιλλείου στην κεντρική πλατεία και στις οδούς της πόλεις.
Κατά την παραμονή του στη Λάρισα,επισκέφθηκε την "Πορεία Αγάπης"όπου συναντήθηκε με το Δ.Σ.αυτής και ενημέρωσε για την πορεία της ορθ.ιεραποστολής στην Μητρόπολή του,ευχαριστήσας για την συνδρομή και την βοήθεια που παρέχει στην Μητρόπολή του από της ιδρύσεώς της μέχρι και σήμερα.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αποστολή κλιμακίων της Πορείας αγάπης στην Μητρόπολή του και στην αξία αυτών των αποστολών για την ενίσχυση και την οικοδομή των πιστών σε απομακρυσμένες ενορίες στην ύπαιθρο χώρα,με την διακονίαν του κατηχητικού λόγου και την φιλάδελφη επίσκεψη σε νοσοκομεία,ιδρύματα, φυλακές και ανήμπορους,ασθενείς και χρήζοντες ανάγκην γηγενείς Αφρικανούς.

Kατά τον χρόνο της παραμονής του στη Λάρισα,επισκέφθηκε την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ "Ο Απόστολος Παύλος",όπου ομίλησε στον κύκλο των επιστημόνων της πόλεως για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική,καθώς και στους κύκλους ανδρών και γυναικών της "Πορείας Αγάπης" για το έργο της Ορθοδόξου Μητροπόλεως ΜWATZA.
Επίσης είχε την ευκαιρία επισκέψεως σε Μοναστήρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Λαρίσης (Αγίου Νικοδήμου Πυργετού και I.M. Κομνηνείου - Αγ. Δημητρίου Στομίου), όπου έτυχε θερμής υποδοχής και ξεναγήθηκε στους χώρους των μοναστηριών από τους Καθηγουμένους π. Ειρηναίο και π. Πολύκαρπο,αντίστοιχα.

Μετά τη λιτάνευση του Αγ. Αχιλλείου ανεχώρησε με τον νέο Μητροπολίτη Κίτρους Πιερίας και Πλαταμώνος, για Κατερίνη,όπου παραβρέθηκε και ομίλησε σε συνάντηση ιεραποστολική, κατά την οποία ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ανακοίνωσε την ίδρυση γραφείου Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής,δίδοντας έτσι έμφαση στην προτεραιότητα της Μητροπολεώς του στην διακονία αυτή,σύμφωνα με την διδασκαλία του Χριστού "πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη..."Την 16η Μαϊου ανεχώρησε για Λαμία,προσκεκλημένος του εκεί Μητροπολίτου κ.κ.Νικολάου,ο οποίος ως γνωστόν χρηματοδοτεί την ανέγερση του καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, στην έδρα της Μητροπόλεως Μwatza .